Türkiye'nin İsveç onayına Rusya'dan ilk açıklama geldi

Türkiye'nin İsveç onayına Rusya'dan ilk açıklama geldi
İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin kanun teklifinin TBMM'de kabul edilmesine ilişkin Rusya'dan ilk açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, kabul kararını "egemenlik hakkı" olarak değerlendirdi.İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin...
İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin kanun teklifinin TBMM'de kabul edilmesine ilişkin Rusya'dan ilk açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, kabul kararını "egemenlik hakkı" olarak değerlendirdi.

İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin kanun teklifi dün akşam Meclis'te kabul edildi. Yapılan oylamada teklif, 346 milletvekilinden 287'sinin oyuyla kabul edilerek yasalaştı. 55 milletvekili "ret" oyu kullanırken, 4 milletvekili "çekimser" kaldı.

TBMM'nin İsveç kararına ise Rusya'dan ilk açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ankara'nın NATO içindeki müttefiklerine karşı yükümlülükleri olduğunu söyledi ve kabul kararını "egemenlik hakkı" olarak yorumladı.

"Türkiye'nin yükümlülükleri var"

Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre, "Türkiye her şeyden önce Kuzey Atlantik İttifakının bir üyesidir" hatırlatmasını yapan Dmitry Peskov, "Bu çok açık bir gerçek, Ankara'nın bu ittifak konusunda yükümlülükleri ve müzakere süreçleri var" ifadelerini kullandı.

Peskov ayrıca, kabul kararına ilişkin "Bu Türkiye'nin egemenlik hakkı kararıdır" vurgusunu yaptı.