Ukrayna ordusu, pazar yerini vurdu: Donetsk'te 25 kişi öldü

Ukrayna ordusu, pazar yerini vurdu: Donetsk'te 25 kişi öldü
Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Başkanı Denis Puşilin, Ukrayna'nın düzenlediği saldırılarda 25 kişinin öldüğünü açıkladı.Rusya'nın ilhak ettiği Donetsk kentine Ukrayna ordusunun düzenlediği saldırıda 25 kişinin hayatını...
Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Başkanı Denis Puşilin, Ukrayna'nın düzenlediği saldırılarda 25 kişinin öldüğünü açıkladı.

Rusya'nın ilhak ettiği Donetsk kentine Ukrayna ordusunun düzenlediği saldırıda 25 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Başkanı Denis Puşilin, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun, Donetsk'teki pazar yerine saldırı düzenlediğini belirtti. Kiev yönetiminden henüz bir açıklama gelmedi.

olay yerinde incelemelerin yapıldığını kaydeden Puşilin, "Saldırıda 25 kişinin öldüğüne dair bilgi doğrulandı, en az 20 kişi yaralandı. Bunların arasında durumu orta seviyede olan 2 çocuk bulunuyor. Ağır yaralı olanlar da var. Yaralılara gerekli tıbbi destek sağlanıyor" ifadelerini kullandı. Donetsk'in Belediye Başkanı Aleksey Kulemzin de saldırının "korkunç" olduğunu belirterek "Ukrayna ordusu, cephedeki başarısızlıklarından dolayı savunmasız Donetsk sakinlerinden intikam almaya karar verdi. Bu, şehrin tarihinde başka bir kara gün" değerlendirmesinde bulundu. Saldırının yapıldığı silah türüne dair bilgi verilmedi.

Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgeleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 30 Eylül 2022'de imzaladığı kararname ile ilhak edilmişti.