Ukrayna savaşı: Putin, ilk nükleer silahların Belarus'a yerleştirildiğini söyledi

Ukrayna savaşı: Putin, ilk nükleer silahların Belarus'a yerleştirildiğini söyledi
Belarus'a taktik nükleer sevkiyatının ilk kısmının tamamladığını açıklayan Putin 'devletin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı tehdit edildiğinde' nükleer silah kullanımına izin verilebileceğini söyledi.Rusya Devlet...

Belarus'a taktik nükleer sevkiyatının ilk kısmının tamamladığını açıklayan Putin 'devletin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı tehdit edildiğinde' nükleer silah kullanımına izin verilebileceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nun ana oturumunda, The National Interest dergisi köşe yazarı Dmitriy Simes'ın sorularını yanıtladı. Putin, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya yönelik olası F-16 sevkiyatına tepki göstererek, "Leopard tankları yanıyor, F-16'lar da Leopardlar gibi yanacak, buna hiç şüphe yok" ifadelerini kullandı.

AA'nın haberine göre, Ukrayna'nın karşı saldırıya geçtikten sonra 186 tank kaybettiğini ileri süren Putin, "Ukrayna ordusu saldırıya geçtikleri bazı bölgelerde savunmamızın ilk hattına ulaşabildiler, bazılarında bunu başaramadılar. Burada asıl konu stratejik rezervlerini kullanıyor olmaları ancak hiçbir bölgede hedeflerine ulaşamadılar" dedi.

'F-16'lar da Leopard tankları gibi yanacak'

Putin, Ukrayna'nın yakında kendi askeri ekipmanlarını kullanmayacağını da iddia ederek, "Geriye hiç ekipmanları kalmayacak ve kullandıkları her şey yurt dışından gelecek. Bu şekilde çok uzun süre savaşamazsınız" görüşünü dile getirdi. Rus savunma sanayisinde üretimin arttığını söyleyen Putin, "Geçen yıl boyunca askeri ürünlerin üretimini 2,7 kat artırdık ve daha da artmaya devam ediyor. Bazı işletmeler gece gündüz çalışıyor" dedi.

Putin, NATO'nun silah sevkiyatlarıyla Ukrayna'daki savaşa giderek daha fazla müdahil olduğunu dile getirerek, "NATO tabii ki Ukrayna'daki savaşa dahil oluyor. Askeri teçhizat sevkiyatları geliyor, şimdi uçak sevkiyatı seçeneği düşünülüyor. Leopard tankları yanıyor, F-16'lar da Leopardlar gibi yanacak, buna hiç şüphe yok" görüşünü paylaştı.

'Belarus'a taktik nükleer silah sevkiyatnın ilk kısmı tamamlandı'

Ukrayna için F-16 savaş uçaklarının başka ülkelerde konuşlandırılması halinde buna da yanıt vereceklerini belirten Rusya Devlet Başkanı Putin, "(F-16) Kiev için Ukrayna dışındaki hava üslerinde konuşlandırılacak ve savaş operasyonlarında kullanılacaksa, onları nasıl ve nerede vuracağımızı göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Belarus'a taktik nükleer sevkiyatla ilgili çalışmada ilk kısmın tamamladığını anlatan Putin, "Rusya'nın nükleer silah kullanmasına gerek yok ancak teorik olarak devletin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı tehdit edildiğinde buna izin verilebilir" dedi.

Putin, Rusya'nın NATO ülkelerinden daha fazla nükleer silaha sahip olduğunu kaydederek, "Bunu biliyorlar ve silahları azaltmak için müzakerelere başlamamızı söyleyip duruyorlar" diye konuştu