Yanlış yola giren ünlü doktor çatışma ortasında kalarak öldürüldü

Yanlış yola giren ünlü doktor çatışma ortasında kalarak öldürüldü
İngiltere'de çalışan cerrah Kar Hao Teoh, Güney Afrika'da havaalanından çıktıktan sonra aracıyla yanlış yola saptı. Protestocuların çatışması arasında kalan cerrah hayatını kaybetti.İngiltereli cerrah Kar Hao Teoh, Güney...

İngiltere'de çalışan cerrah Kar Hao Teoh, Güney Afrika'da havaalanından çıktıktan sonra aracıyla yanlış yola saptı. Protestocuların çatışması arasında kalan cerrah hayatını kaybetti.

İngiltereli cerrah Kar Hao Teoh, Güney Afrika'nın Cape Town kentinde öldürüldü. Polis, 3 Ağustos Perşembe günü yaşanan olayın 40 yaşındaki cerrahın yanlış yola girmesi sonrası bir grup protestocunun arasında kaldığı ihtimali üzerinde duruyor.

BBC haber sitesinin aktardığına göre, Güney Afrikalı yetkililer, ülkede bir taksi greviyle bağlantılı olarak başlayan protestolarda aralarında Kar Hao Teoh'nun da olduğu beş kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Güney Afrika Emniyet Müdürlüğü'nden Andrè Traut, polisin protestolar sırasında çıkan çatışma hakkında soruşturma başlattığını bildirdi. Nyanga bölgesinde yerel saatle 18.30 sıralarında başlayan çatışmaların ardından cerrah Kar Hao Teoh polis tarafından aracının sürücü koltuğunda ölü bulundu. 

'Havaalanından çıktıktan sonra yanlış yola çarptı'

Araçta aralarında küçük bir çocuğun da olduğu kişiler olayın ardından tedavi için hastaneye kaldırıldı. Polis Sözcüsü, olaya ilişkin açıklama yaparak, "40 yaşındaki doktor araçta iki kişiyle birlikte seyahat ediyordu. Havaalanından çıktıktan sonra görünüşe bakılırsa yanlış bir yola saptı ve Nyanga'ya doğru gitti. Ntlangano Crescent bölgesinde bir grup şüpheli aracına yaklaştı ve onu vurarak öldürdü" bilgisini paylaştı. Sözcü, doktorun ölümüyle bağlantılı olarak gözaltına alınan kimse olmadığını aktardı. 

Olayın ardından açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanlığı da "Güney Afrika'da ölen Britanyalı'nın ailesini destekliyoruz ve yerel yetkililerle iletişim halindeyiz" ifadelerini kullandı. İngiltere'nin Essex bölgesindeki Princess Alexandra Hastanesi'nde çalışan Kar Hao Teoh, Hertfordshire'da ailesiyle birlikte yaşıyordu.