Yapay zekayla hazırlanan Putin filmi kısa sürede dikkat çekti

Yapay zekayla hazırlanan Putin filmi kısa sürede dikkat çekti
Polonya'da Rusya lideri Vladimir Putin'in hayatını konu alan ve deepfake teknolojisiyle hazırlanan bir film, yapay zekayla ilgili tartışmalara yeni bir boyut getirdi.

"Putin" adını taşıyan yapay zekayla hazırlanan film, gelecek Eylül'de 35 ülkede gösterime girecek ve Polonyalı yönetmen Patryk Vega tarafından yönetildi.

Film, Putin'in hayatını ve liderlik tarzını "psikolojik korku" türünde ele alıyor ve yapay zeka ile canlandırılan Putin'i bir diktatör olarak gösteriyor.

Filmin yapımında kullanılan deepfake teknolojisiyle, Rus liderin gerçekçi bir şekilde canlandırıldığı belirtiliyor. AIO stüdyosunun üç yıllık bir çalışmanın sonucunda hazırladığı bu film, Putin'in aşk hayatı gibi özel detayları da içeriyor.

j.jpg

Yönetmen Vega, filmiyle ilgili olarak, "Putin'i anlamak isteyenler için bir kılavuz niteliğinde" olduğunu belirtiyor ve filmin çağdaş siyasetin tartışmalı isimlerinden biri olan Putin'in amaçlarına ve eylemlerine ışık tuttuğunu vurguluyor. Vega, gerçek bir insan modeli kullanmadan yapay zeka teknolojisiyle sinematik bir karakter yaratmanın zorluklarına değiniyor.

t.jpg

Filmde Putin'in çocukluğu, iktidara yükselişi, ABD'yle ilişkileri, Çeçenistan ve Ukrayna savaşları gibi konular ele alınıyor. Bazı sahnelerde ise Rus liderin bebek bezi giydiği görülüyor.