Yeğen Kennedy’den savaşa tepki: Bize anlatılan her şey yalan

Yeğen Kennedy’den savaşa tepki: Bize anlatılan her şey yalan
Suikast sonucu öldürülen eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin başkanlık yarışına katılan yeğeni Robert Kennedy, “300 bin Ukrayna askeri öldü. Her Rus’a karşılık 7-8 Ukraynalı asker öldürülüyor. Böyle devam edemezler....

Suikast sonucu öldürülen eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin başkanlık yarışına katılan yeğeni Robert Kennedy, “300 bin Ukrayna askeri öldü. Her Rus’a karşılık 7-8 Ukraynalı asker öldürülüyor. Böyle devam edemezler. Savaş ile ilgili bize anlatılan her şey yalan” diyerek savaya karşı tepkisini ortaya koydu.

Odatv’nin haberine göre, gazeteci Tucker Carlson, Fox News’den kovulmadan önce son programlarından birini, suikast ile öldürülen efsanevi ABD Başkanı John F. Kennedy’nin yeğeni Robert F. Kennedy Jr. ile yaptı. Oğlunun Ukrayna’da gönüllü olarak savaştığını ve Harkov Karşı Taarruz Harekatı’na makineli tüfekçi olarak katıldığını aktaran Robert F. Kennedy, Ukrayna’nın hiçbir şekilde savaşı kazanamayacağını belirtti.

Kennedy, “14 bin Ukraynalı sivil hayatını kaybetti fakat tam 300 bin Ukrayna askeri savaşta öldü. Ruslar, Ukraynalıları bire yedi, bire sekiz oranında öldürüyor. Ukrayna bunu kaldıramaz. Bu şekilde devam edemezler. Savaş hakkında bize anlatılan her şey yalan” dedi.