ABD, Irak'ta İran destekli milislere hava saldırısı düzenledi

ABD, Irak'ta İran destekli milislere hava saldırısı düzenledi
ABD Savunma Bakanlığı, ABD'nin Salı günü Irak'ta İran destekli Kataib Hizbullah'ın kullandığı tesisleri hedef alan hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.Saldırılar, İran destekli Kataib Hizbullah ve Irak'ta Tahran'a bağlı...
ABD Savunma Bakanlığı, ABD'nin Salı günü Irak'ta İran destekli Kataib Hizbullah'ın kullandığı tesisleri hedef alan hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

Saldırılar, İran destekli Kataib Hizbullah ve Irak'ta Tahran'a bağlı diğer gruplar tarafından kullanılan üç tesisi hedef aldı.

Savunma Bakanı Lloyd Austin açıklamasında, saldırıların İran destekli milis grupları tarafından "Irak ve Suriye'de ABD ve koalisyon personeline yönelik artan bir dizi saldırıya doğrudan yanıt" olduğunu söyledi.

ABD Merkez Komutanlığı   Salı günü ayrıca, ABD kuvvetlerinin "KH karargâhını, depolarını ve roket, füze ve tek yönlü saldırı İHA yetenekleri için eğitim yerlerini" hedef alan "tek taraflı hava saldırıları düzenlediğini" belirten bir açıklama yayınladı. ABD'li bir savunma yetkilisine göre saldırılar, Suriye sınırı yakınındaki El Kaim ve Bağdat'ın güneyindeki Jurf el Sahar dahil olmak üzere Batı Irak'ta iki bölgeye gerçekleştirildi.

Austin Salı günkü açıklamasında, "Personelimizin bu saldırıları planlayıp yürütmesindeki beceri ve profesyonelliğe ve IŞİD'i daha da parçalamak ve zayıflatmak için bölgesel ortaklarla birlikte çalışan birliklerimizin sahadaki devam eden çabalarına minnettarım" dedi.

Austin, “Cumhurbaşkanı ve ben, onları ve çıkarlarımızı savunmak için gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceğiz. Bölgedeki çatışmaları tırmandırmaya çalışmıyoruz. Halkımızı ve tesislerimizi korumak için daha fazla önlem almaya tamamen hazırız. Bu grupları ve onların İranlı sponsorlarını bu saldırıları derhal durdurmaya çağırıyoruz” diye ekledi.

Halk Seferberlik Cephesi operasyon komutanlığından yapılan açıklamaya göre, ABD'nin hava saldırıları sonrasında en az bir Kataib Hizbullah savaşçısı öldürüldü ve iki kişi de yaralandı. Kataib Hizbullah'ın askeri sözcüsü Cafer el-Hüseyni, X'te, grubun "Amerika'nın desteklediği acımasız ölüm makinesi durana ve kuşatma tamamen kaldırılana kadar Gazze'deki halkımızı desteklemek için düşmanların kalelerini vurmaya devam edecek" yazdı.