Hindistan'da kafede patlama: 8 yaralı

Hindistan'da kafede patlama: 8 yaralı
Hindistan'ın Bengaluru şehrinde öğlen yemeği saatinde patlama yaşandı. Bir çanta içindeki ev yapımı patlayıcının infilak ettiği ihtimali üzerinde duruluyor.Hindistan'da bir kafede ev yapımı bir patlayıcıdan kaynaklandığı...
Hindistan'ın Bengaluru şehrinde öğlen yemeği saatinde patlama yaşandı. Bir çanta içindeki ev yapımı patlayıcının infilak ettiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Hindistan'da bir kafede ev yapımı bir patlayıcıdan kaynaklandığı tahmin edilen bir patlama meydana geldi. Bengaluru kentinde 1 Mart Cuma günü öğlen saatlerinde yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre en az sekiz kişi yaralandı.

Kentin doğusundaki Rameshwaram isimli kafede yaşanan patlama, bugün yerel saatle 13.00 sıralarında meydana geldi. Teknoloji merkezi olarak bilinen bölgedeki kafede, patlama sırasında öğlen yemeği için kuyruk olduğu belirtildi. Karnataka Eyaleti Başbakanı Siddaramaiah, "Birinin bıraktığı bir çanta patlamış gibi görünüyor. Büyük bir patlama değildi" bilgisini paylaştı. Yetkililer, ev yapımı patlayıcı ihtimali üzerinde duruyor.

''Patlama müşterilerin ellerini yıkadığı alanda yaşandı''

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Eyalet İçişleri Bakanı G. Parameshwara, tüm yaralıların hastaneye kaldırıldığını, hiçbir yaralının hayati tehlikesinin olmadığını bildirdi. Kafe kurucusu ve müdürü Divya Raghavendra Rao, 10 saniye arayla iki patlama olduğunun kendisine söylendiğini anlattı. TV9 yerel kanalına açıklamalarda bulunan Rao, "Patlama, müşterilerin ellerini yıkadığı alanda yaşandı. Çantada tutulan bir şey patladı" dedi.

Kafedeki güvenlik kameralarının kayıtları, soruşturmaya yardımcı olması için polis yetkililerine teslim edildi. Olayın ardından bölgede çekilen görüntülerde ise kafenin içinde yoğun bir duman olduğu, bir çalışanın elleriyle kulaklarını kapatarak kafeden dışarı doğru yürüdüğü görüldü. Patlamanın etkisiyle kafe içindeki bir kolon da zarar gördü.