Netanyahu, Hamas'ın rehine anlaşması şartlarını reddetti

Netanyahu, Hamas'ın rehine anlaşması şartlarını reddetti
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazar günü Hamas'ın sunduğu, İsrail'in tamamen geri çekilmesini ve Hamas'ı Gazze'de iktidarda bırakmayı da içeren savaşı sona erdirme ve rehineleri serbest bırakma koşullarını reddetti.İsrail...
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazar günü Hamas'ın sunduğu, İsrail'in tamamen geri çekilmesini ve Hamas'ı Gazze'de iktidarda bırakmayı da içeren savaşı sona erdirme ve rehineleri serbest bırakma koşullarını reddetti.

İsrail uçakları güney Gazze Şeridi'nde Han Yunus'u bombalamaya devam ederken, üst düzey Hamas yetkilisi Sami Ebu Zuhri Reuters'e İsrail liderinin Gazze'deki askeri saldırıyı sona erdirmeyi reddetmesinin "(İsrailli) esirlerin geri dönüş şansının olmadığı anlamına geldiğini" söyledi.

Netanyahu yaptığı açıklamada, "Rehinelerimizin serbest bırakılması karşılığında Hamas, savaşın sona ermesini, güçlerimizin Gazze'den çekilmesini, tüm katil ve tecavüzcülerin serbest bırakılmasını talep ediyor. Hamas canavarlarının teslim olma şartlarını açıkça reddediyorum" dedi.

ABD, Katar ve Mısır'ın Kasım ayı sonlarında imzaladığı anlaşma uyarınca, Hamas militanlarının 7 Ekim'deki saldırısında Gazze'de esir alınan tahmini 240 rehinenin 100'den fazlası, Gazze'de tutulan 240 Filistinlinin serbest bırakılması karşılığında serbest bırakıldı. 

Netanyahu protesto edildi

Netanyahu'nun evinin önünde düzenlenen protestoda rehinelerin yakınları harekete geçilmesini talep etti. Hersh Goldberg-Polin'in babası Jon Polin, "Hükümetin yarattığı sorunu çözmesi ve bu rehineleri derhal evlerine göndermesi gerekiyor" dedi. Netanyahu ayrıca Filistin devleti meselesinde de eskisinden daha güçlü bir tutum sergiledi. "Ürdün Nehri'nin batısındaki tüm toprakların İsrail'in tam güvenlik kontrolü konusunda taviz vermeyeceğim" dedi.