Dışişleri Bakanı Fidan ve MİT Başkanı Kalın, Münih Güvenlik Konferansı'na katılacak

Dışişleri Bakanı Fidan ve MİT Başkanı Kalın, Münih Güvenlik Konferansı'na katılacak
Dünyanın dört bir yanından siyasetin ve güvenlik politikalarının kilit isimlerini bir araya getiren "Münih Güvenlik Konferansı", kısa adıyla MSC bugün başlıyor. Türkiye'den de iki önemli temsilci katılacak.Dışişleri Bakanlığı'nın...

Dünyanın dört bir yanından siyasetin ve güvenlik politikalarının kilit isimlerini bir araya getiren "Münih Güvenlik Konferansı", kısa adıyla MSC bugün başlıyor. Türkiye'den de iki önemli temsilci katılacak.

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımız 16- 18 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 60. Münih Güvenlik Konferansına iştirak edecektir. Sayın Bakanımız Konferans vesilesiyle ikili görüşmeler de gerçekleştirecektir" denildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre Kalın, konferansta mevkidaşlarıyla istihbarat diplomasisi bağlamında ikili temaslarda bulunacak.

Görüşmelerde bölgesel ve küresel konular, terörle mücadele, Gazze'deki durum, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmeler, siber ve organize suçlarla mücadele konuları ele alınacak.