DİSK-AR: En yoksul grubun enflasyonu yüzde 104

DİSK-AR: En yoksul grubun enflasyonu yüzde 104
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), gıda enflasyonunu verilerini açıkladı.DİSK-AR'ın, "Yıllık enflasyondaki yükseliş devam ediyor" başlığıyla yayımladığı bültene göre, emeklilerin...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), gıda enflasyonunu verilerini açıkladı.

DİSK-AR'ın, "Yıllık enflasyondaki yükseliş devam ediyor" başlığıyla yayımladığı bültene göre, emeklilerin gıda enflasyonu yüzde 90,5 olarak hesaplandı. Üçüncü yüzde 20'lik gelir grubunun gıda enflasyonu yüzde 77,1; düşük gelirli ikinci yüzde 20'lik grubun gıda enflasyonu yüzde 91,5 olurken, en yoksul yüzde 20'lik gelir grubunun gıda enflasyonu ise yüzde 104,8 olarak gerçekleşti.

DİSK-AR’dan yapılan açıklamada, “Böylece, en yoksul gelir grubu, yüzde 114,9 oranında gıda enflasyonu hissederken, en yüksek gelir grubu ise yüzde 57,3 oranında gıda enflasyonu hissetmiş oldu. Bu durum, enflasyonun, gelir gruplarına göre önemli ölçüde farklı hissedildiğini ortaya koyuyor” denildi. Raporda, TÜİK verileri için ise,"Resmi enflasyon oranları, düşük gelirlilerin, emekçilerin günlük yaşamda karşılaştığı ve hissettiği oranlar değildir" ifadesi kullanıldı.