Diyabetten kansere birçok hastalığa kapı aralıyor: İç organ yağlanmasından 8 adımda kurtulun!

Diyabetten kansere birçok hastalığa kapı aralıyor: İç organ yağlanmasından 8 adımda kurtulun!
İç organ yağlanması; kalp damar hastalığı, diyabet ve bir çok kanser türü için büyük bir risk faktörü oluşturuyor. İç organlarınızdaki yağlardan kurtulmak, sağlığınızı düzeltmek ve yaşam kalitenizi artırmak için...

İç organ yağlanması; kalp damar hastalığı, diyabet ve bir çok kanser türü için büyük bir risk faktörü oluşturuyor. İç organlarınızdaki yağlardan kurtulmak, sağlığınızı düzeltmek ve yaşam kalitenizi artırmak için 8 adımlık yol haritasını Klinik Kardiyolog Doç. Dr. Muhammed Keskin açıkladı.

1) Hareket Etmeye Başlayın. Maraton koşmanıza gerek yok. Yürüyün. Yürümek kalori harcamanızı sağlar, sindirime yardımcı olur ve ghrelin'i (açlık hormonu) düşürerek iştahı baskılar. Ciddi çaba gerektirmez ve her yerde yapılabilir. Daha fazlasını istiyorsanız ağırlık kaldırın.

2) Beslenme Penceresi Oluşturun. Yıllar süren tacizden sonra bağırsaklarınızın biraz dinlenmeye ihtiyacı var. Aralıklı açlık iltihaplanmayı azaltmaya, gece atıştırmalarını ve aşırı yemeyi önlemeye yardımcı olur. Açlık sürenizi 12 saat ile başlatın ve kolaylaştıkça uzatın.

3) Proteinlere ​​Yer Verin. Proteinlerin sindirimi yavaştır, kan şekerindeki ani yükselmeleri engeller. Ayrıca uzun süre tok tutar, atıştırma isteğini ve aşırı yemeyi önler. Proteinler en yüksek termik etkiye sahiptir, yani vücut onu sindirirken daha fazla kalori yakar.

4) İşlenmiş Gıdaları Azaltın. İşlenmiş gıdalar kronik iltihaba neden olur ve hastalıklara kapı açar. Ayrıca sizi bağımlı hale getirmek için tasarlanmışlardır. Şekeri kesmek ise vücudunuzu ve yaşam tarzınızı değiştirmeye yönelik en büyük adımdır.

5) Alkolü Azaltın ve Kesin. Alkolden alınan boş kaloriler doğrudan bağırsağa geçer. Ayrıca alkol östrojeniktir yani testosteronu düşürür ve östrojeni arttırır, yağ yakımını daha da zorlaştırır. Vücudunuzu değiştirmek konusunda ciddiyseniz alkolü bırakmak çok büyük bir adımdır.

6) Direnç Egzersizi Yapın. Kas metabolik olarak en aktif dokudur. Kas oluşumunu sağlamak, gün boyunca daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda kan şeker seviyelerini de düzenler. Kan şekeri düzenli olursa vücut depolanmış yağları daha etkili bir şekilde yakabilir.

7) Stresi Yönetin. Kronik stres, kan şekeri yükseltir ve insülin dengesizliğine neden olur. Aynı zamanda stres duygusal açlık, inflamasyon ve kötü sindirime zemin hazırlar. Stresi en iyi şekilde yönetmek için bu adımları uygulayın:

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı image-1189.png

8) Uyku. Yetersiz uyku, leptini (tokluk hormonu) düşürürken ghrelini (açlık hormonu) artırır. Bu kombinasyon: daha kötü karar verme, daha yüksek stres ve aşırı yemenin en ciddi nedenidir. Yetersiz uyku kan şekerinin yüksek seyretmesine yol açarak insülin duyarlılığını azaltır.

Bel çevresi genişlemesini ve viseral yağlanmayı normalleştirmeyin. Sağlıklı yaşam bir bütündür ve bütünün parçalarını bir araya getirmek en büyük görevimizdir.