Diyarbakır alarmı

Diyarbakır alarmı
Kısıtlamaların kaldırılması ve 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından koronavirüs vakalarındaki artış sürüyor. Vaka sayısının en çok arttığı illerden biri olan Diyarbakır’da hastaneler ve yoğun bakım servisleri...

Kısıtlamaların kaldırılması ve 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından koronavirüs vakalarındaki artış sürüyor. Vaka sayısının en çok arttığı illerden biri olan Diyarbakır’da hastaneler ve yoğun bakım servisleri doldu; yoğunluk nedeniyle gelen hastaların yatışı yapılamıyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya, “Ameliyatlar durduruldu, neredeyse bütün sağlık hizmetleri durma noktasına geldi. Diyarbakır alarm veriyor, hiç bu kadar kötü olmamıştı” dedi.
Sputnik’ten Sertaç Kayar’ın haberine göre, Diyarbakır’da, salgında 4. pik yaşanıyor. Aşılama oranının düşük, vaka sayılarının yüksek olduğu kentte, kamu ve özel hastaneler dolup taştı. Geçen hafta günlük bin vaka olan kentte, bu hafta günlük vaka sayısı 2 bine çıktı.
Yerlikaya, “Kampanyalarla birlikte aşılama oranı günlük 25 binlere kadar çıktı. Halkın aşıya talebi oldu ama bu kez aşı tükendi. Şu an randevu sistemi tekrar açıldı ve giderileceği söyleniyor ama gerçekten Diyarbakır alarm veriyor. Endişe verici varyantların bulunduğu ortamda süreç sıkıntılı bir hal aldı” dedi.