Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü logosundaki DEM kısaltmasını kaldırdı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü logosundaki DEM kısaltmasını kaldırdı
Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası girişindeki DEM yazısını kaldırmasıyla ilgili konuştu. Eren, emniyete açıklama çağrısında bulundu.Diyarbakır'da 2009 yılında...
Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası girişindeki DEM yazısını kaldırmasıyla ilgili konuştu. Eren, emniyete açıklama çağrısında bulundu.

Diyarbakır'da 2009 yılında Bayındırlık Semti’nde inşa edilen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün ana binasının kapısındaki DEM logosu, bir süre önce kaldırıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün kısaltılmış şekli olarak sarı zemin üzerinde yer alan logonun kaldırılması, Diyarbakır’da bazı iddiaları gündeme getirdi.

Emniyet’in “DEM” tabelasının, DEM Parti ismine benzerliği nedeniyle kaldırıldığı iddiaları ile ilgili Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri şu bilgileri verdi:

“Kaldırmasaydık farklı anlaşılırdı. Tescilimiz yoktu. Kurumsal ve tescili bir isim olsaydı farklı bir yol denerdik. Resmi bir alt yapısı yok. Biz farklı bir tartışmaya mahal vermemek için iyi niyetli bir adım attık. Karmaşa olmasın diye bu adım atıldı. Başka bir parti olsaydı benzer şekilde yine hareket edilirdi. Biz devletin resmi bir organıyız. Bu tür tartışmaların içinde yer almak istemeyiz. Kafa karışıklığı olmasın diye Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün uzun ve açık olan ismini kullandık.”

İddialara göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, DEM kısaltmasını, DEM Parti’ye denk geldiği için binasından kaldırdı. İl Emniyet Müdürlüğü’nün binasına DEM kısaltması yerine, mavi beyaz zemin üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, EGM kısaltması yazıldı.

Konu hakkında Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren şunları söyledi: “Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün bu yazıyı hangi saik veya niyetle kaldırdığını bilmiyoruz. Bir siyasi parti ismini çağrıştırıyor kaygısıyla değiştirmiş olabilirler. Ama başka bir siyasi parti ile çağrıştırsaydı yine aynı değişikliği yaparlar mıydı? Bilmiyorum. Bu konuda emniyetin bir açıklama yapması lazım, şu gerekçe ile değiştirdik diye.”