Diyarbakır’da MHP ve Yeniden Refah'a yazılan bin 745 Yeşil Sol Parti oyu geri alındı

Diyarbakır’da MHP ve Yeniden Refah'a yazılan bin 745 Yeşil Sol Parti oyu geri alındı
Eski Diyarbakır Baro Başkanı ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı avukat Mehmet Emin Aktar sosyal medya hesabından duyurdu. Yeşil Sol oylarının MHP'ye yazıldığını doğruladı ve ilçe seçim kurullarına itiraz dilekçelerini...

Eski Diyarbakır Baro Başkanı ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı avukat Mehmet Emin Aktar sosyal medya hesabından duyurdu. Yeşil Sol oylarının MHP'ye yazıldığını doğruladı ve ilçe seçim kurullarına itiraz dilekçelerini sunduklarını duyurdu. Yeşil Sol Parti'den yapılan itirazlar üzerine Diyarbakır'da bin 745 oy geri alındı.

14 Mayıs seçimlerinde Diyarbakır başta olmak üzere bir çok kentte Yeşil Sol Parti’nin aldığı oyların bir bölümünün MHP ve Yeniden Refah Partisi’ne yazıldığı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı sandık sonuç listesiyle ortaya çıktı. Yeşil Sol birçok yerde sonuçlara itiraz etti

"EN İYİ BİLDİKLERİ İŞ ÇALMAK"

Aktar'ın paylaşımı şöyle:

"Diyarbakır ilinde milletvekili seçimlerinde ıslak imzalı tutanaklar seçim kurulu sistemine girilirken çok sayıda sandıktaki oylarımızın MHP ye yazıldığına ilişkin sosyal medyadaki haberler doğrudur. Bu konuda ilgili ilçe seçim kurullarına itirazlarımızı sunmuş bulunmaktayız.

Burada da en iyi bildikleri işi yapmaktadırlar: çalmak!"

MEHMET RÜŞTÜ TİRYAKİ’DEN AÇIKLAMA 

Öte yandan, henüz herhangi bir kentte milletvekili dağılımına etki edecek kadar sonuca ulaşmadıklarını belirten Yeşil Sol Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, “Ülke çapında binin üzerinde sandık sonuç tutanağının verilerinin yanlış girildiğini öğrendik” dedi.

Tiryaki, açıklamasının devamında şunları söyle:

İçinde 230 oyumuzun olduğu sandık da var 10 oyumuzun olduğu sandık da. Hepsine itiraz ettik ve tamamı karar bağlandı. Veriler düzeltildi. 14 Mayıs akşamından itibaren 100’den fazla arkadaşımız YSK sistemine de düşmüş olan tüm tutanakları ve sayım döküm cetvelini incelediler.