Diyarbakır'daki PKK/KCK operasyonunda 10 kişi gözaltı alındı

Diyarbakır'daki PKK/KCK operasyonunda 10 kişi gözaltı alındı
MİT ve İl Jandarma Komutanlığı'nın Diyarbakır'da düzenlediği operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.Diyarbakır'ın Silvan ve Hazro ilçelerinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin...

MİT ve İl Jandarma Komutanlığı'nın Diyarbakır'da düzenlediği operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Silvan ve Hazro ilçelerinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda, terör örgütü PKK/KCK'nın sivil savunma birliği YPS'nin yapılanmasında etkin rolü bulunduğu ve sosyal medya üzerinden örgütün propagandasını yaptığı belirlenen 10 şüpheli yakalandı. 

DHA'nın haberine göre PKK/KCK ile örgütün sivil savunma birliği YPS’nin faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesi ve terör örgütü mensuplarıyla ilişki içinde bulunan, yardım ve yataklık ettiği tespit edilen şüphelilerin yakalanması amacıyla, MİT ile İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. On üç adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu ile uyarıcı madde ve ruhsatsız av tüfekleri ele geçirildi. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yapmak için kullandığı dijital materyallere el konuldu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri ise sürüyor.