DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'la ilgili soruşturma sürecinde görev alan yargı mensupları HSK'ya şikayet edildi

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'la ilgili soruşturma sürecinde görev alan yargı mensupları HSK'ya şikayet edildi
Hukukçu, eski CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ve Genel Başkanı Yardımcıları Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal hakkındaki suç duyurularıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcı...
Hukukçu, eski CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ve Genel Başkanı Yardımcıları Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal hakkındaki suç duyurularıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mahmut Akıncı ve Ankara 8. Sulh Ceza Hakimi Görkem Çaltepe'yi Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK)'na şikayet etti.

Hatırlayacağınız üzere 14 Mayıs genel seçimlerde DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve yönetimdeki bazı isimlerin partinin en yetkili karar organı Parti Meclisi'nin kararlarına rağmen Cumhur İttifakı ile işbirliğine gitmesi yargı konusu oldu.

Zira Parti Meclisi'nin 11 Mart 2023 Parti Meclisi kararında DSP'nin seçimlere katılması, milletvekili adaylarının Merkez Yoklaması yöntemiyle belirlenmesine karar verildi. Genel Başkan Önder Aksakal da partilerle görüşme yetkisini aldı PM'den.

Ancak PM kararına rağmen, Önder Aksakal ve ekibi, Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı verdi. Aksakal ve yardımcısı Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal AKP listelerinden milletvekili adayı oldu. Üç isimden sadece Önder Aksakal seçildi.

Sonraki süreçte anlaşıldı ki Önder Aksakal ve iki yardımcısı, 2018'de 2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu'nda yapılan değişikliğe aykırı hareket ederek,  'Muvafakat belgesi'ni YSK'ya sunuyor.

Oysa söz konusu yasa değişikliğine göre  eğer bir parti seçime katılmazsa, o partinin üyesi partisinden yazılı muvafakat almalı ki başka bir partiden aday gösterilebilsin.

Ama partinin en yetkili organı olan PM'den alınan bir muvafakat belgesi yok. Sadece Aksakal imzasını taşıyan 'Muvafakat belgesi' 6 Nisan'da YSK'ya sunuyor.

Parti içi demokrasinin ağır yara aldığı süreçte, Önder Aksakal, Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal hakkında suç duyularında bulunuldu. İşte bütün bu usulsüzlükler Atilla Kart tarafından yargıya taşındı. Ancak 'takipsizlik' kararı verildi.

Bunun üzerine Atilla Kart, soruşturma sürecinin 'savsaklandığı ve karartıldığı' gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Kurulu'na süreçteki yargı mensuplarını şikayet etti.

Kart, şikayet dilekçesinde 'sahte belge', 'görevi kötüye kullanma' iddialarıyla ilgili somut bulgulara rağmen Önder Aksakal hakkında 'fezleke' düzenlemediğini,  Aksakal, Erçelebi ve Onursal hakkında 'takipsizlik' kararı verilmesinin 'maddi gerekçeden yoksun olduğu'nu belirtti.

Savcılığın 'Sahte belge düzenlemesi' suçlamasıyla ilgili ise olumlu ya da olumsuz hiçbir değerlendirmeye yer verilmediğini vurguladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mahmut Akıncı ve Ankara 8. Sulh Ceza Hakimi Görkem Çaltepe hakkındaki şikayetlerle ilgili top şimdi HSK'da.

TIKLAYIN: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu: DSP kayıt dışı yönetiliyor

https://www.gazetepencere.com/yargitay-cumhuriyet-bassavciligina-suc-duyurusu-dsp-kayit-disi-yonetiliyor/