Ebubekir Sofuoğlu'nun "cehennemlik" diyerek hedef aldığı Özlem Zengin: Bu tehdit değil de nedir!

Ebubekir Sofuoğlu'nun "cehennemlik" diyerek hedef aldığı Özlem Zengin: Bu tehdit değil de nedir!
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kendisini hedef alan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na, "Bir Müslüman'a bu üsluplar yakışır mı? Bu tehdit değil de nedir? Kendini Allah...

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kendisini hedef alan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na, "Bir Müslüman'a bu üsluplar yakışır mı? Bu tehdit değil de nedir? Kendini Allah zanneden insanlara söylüyorum. Cehennemin kimi alacağını ancak Allah bilir" yanıtını verdi.

Ebubekir Sofuoğlu kadına karşı şiddetin önlenmesine dair maddeleri düzenleyen 6284 sayılı Kanun'u savunan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, AKP Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ı hedef aldı. Sofuoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe'nin örtüsüne sarılı olsalar bile, Cehennem soğuyuncaya kadar Cehennem soğuyuncaya kadar Cehennem soğuyuncaya kadar..." ifadelerini kullandı.

Kendisini hedef alan Sofuoğlu'na yanıt veren Zengin şu ifadeleri kullandı:

"Bu tehdit değil de nedir? Kendini Allah zanneden insanlara söylüyorum. Cennete kimin gideceğine sadece ve sadece Allah'ın karar vereceğine iman eden bir insanım. Bunlar AK Partili falan da değiller! Ne olup olmayacağımıza da bu insanlar karar vermeyecekler. Ahirete dair kararı Allah'ın vereceği gibi burada ne olup bittiğine de milletimiz karar verecek. Ben AK Parti'nin inşasından beri varım, başka hiçbir partide de çalışmadım. AK Parti olduğu müddetçe de başka partide olmayacağım.

Biz yanlış bir şey yapmıyoruz, Allah'ın emirlerine aykırı hiçbir şey yapmıyoruz. Bütün tezlerimizi de herkesin yanında her yerde ,yalanlarla dolanlarla değil, maddelerde yazanlar neyse o, savunmaya hazırım. O yüzden bu çok güzel bir cevaptır, anlayanlar için. Anlamayanlar da kendi saçmalıklarını yazmaya devam edebilirler, sorun yok bizim için.

Bir Müslüman'a bu üsluplar yakışır mı Ramazan günü? Cehennem bilir kimi alacağını, cehenneme kimi alacağını ancak Allah bilir. Efendimizin ayakları taşlanmıştır, ayakkabısı kan dolmuştur, dişleri kırılmıştır; bir tek Müslüman'a beddua etmemiştir. Önce Müslüman ahlakıyla ahlaklansınlar, önce bir efendi olsunlar, önce bir edep kazansınlar; ondan sonra fikirlerini bir Müslüman'a, siyasetçiye, insana yakışır üslup ile anlatsınlar. Bu bir üslup sorunu değil midir sizce? Kadınları tahkir ederek bir yere varamazlar, burası kadın memleketi. AK Parti'yi kadınlar inşa etti, beğensinler beğenmesinler."