Eczacılar Birliği: Depremzedelerden ilaç fiyat farkları alınmamalı

Eczacılar Birliği: Depremzedelerden ilaç fiyat farkları alınmamalı
Maraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından Türk Eczacıları Birliği aracılığıyla deprem bölgesine çok sayıda ilaç ulaştı. Geride kalan iki haftada ilaç süreciyle ilgili bilgi veren Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman...

Maraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından Türk Eczacıları Birliği aracılığıyla deprem bölgesine çok sayıda ilaç ulaştı. Geride kalan iki haftada ilaç süreciyle ilgili bilgi veren Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, deprem bölgesinde 28 sahra eczanesiyle hizmet verdiklerini, afet yardım kampanyası başlattıklarını, bu sayede ilaç ve tıbbi malzeme sürekliliğini sağladıklarını ifade etti. Başkan Arman Üvey, “Deprem bölgesinden farklı illerimize geçen hastalarımıza ilaç katılım payı, muayene ücreti gibi ek ödemelerin çıkmaması için Sosyal Güvenlik Kurumuyla görüşmeler yaptık. Bundan SGK'nın hızlı müdahalesi ile sonuç aldık. Bunun yanı sıra deprem bölgesinde bulunan veya diğer illerimize gitmek zorunda kalan depremzedelerimizin, ilaç alırken fiyat farkı ödememesi için Sosyal Güvenlik Kurumuna talepte bulunduk. Bu sorunun da çözümlenmesini bekliyoruz. Depremden zarar gören vatandaşlarımızdan ilaç fiyat farklarının alınmaması gerekiyor çünkü hiçbirinin şu anda bu ödeme gücü bulunmuyor” dedi.

GazeteDuvar.com.tr’den Serkan Alan’ın aktardığına göre Üney, deprem bölgesinde, geride kalan iki haftalık süreçte 2 bin 500'e yakın eczacının rotasyonlu olarak gönüllü hizmet verdiğini anlattı, eczacıların da felaketten derinden etkilendiğini 44 eczacının, 21 eczacılık fakültesi öğrencisi ve eczane teknisyenlerinin hayatını kaybettiğini söyledi.