Edirne'de AKP sürprizi: CHP-İYİ Parti çekişmesinden sıyrıldı

Edirne'de AKP sürprizi: CHP-İYİ Parti çekişmesinden sıyrıldı
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Edirne'de CHP ve İYİ Parti arasındaki rekabetin, AKP'nin kazanma şansını yükselttiğini ifade etti.Gazeteci İsmail Saymaz, CHP'nin kalesi Edirne'de İYİ Parti ile yaşanan rekabetin, AKP'ye kazandırma...
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Edirne'de CHP ve İYİ Parti arasındaki rekabetin, AKP'nin kazanma şansını yükselttiğini ifade etti.

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP'nin kalesi Edirne'de İYİ Parti ile yaşanan rekabetin, AKP'ye kazandırma ihtimalini oldukça yükselttiğine dikkat çekti.

CHP’nin aday belirlerken Edirne’de bocaladığını söyleyen Saymaz, “Edirne’de CHP ile İyi Parti’nin ayrı aday çıkarması, belediyeyi alması mümkün olmayan AK Parti’yi birinci sıraya yükseltti” dedi.

Saymaz’ın aktardığına göre, CHP’nin yaptığı araştırmada kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP’li Belgin İba yüzde 42.9, CHP’li Filiz Gencan Akın yüzde 39.4, İyi Partili Hamdi Sedefçi ise yüzde 14.1 oy alıyor.

Bir önceki seçimde CHP’ye oy veren seçmenlerin yüzde 17.8’i AK Parti’nin, yüzde 4.5’i İyi Parti’nin adayını destekliyor.

(Yazının tamamı)