Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'ya "175 öğretmen atandı" dedi, Eğitim-Sen tepki gösterdi: 10 bin öğretmen açığı var

Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'ya "175 öğretmen atandı" dedi, Eğitim-Sen tepki gösterdi: 10 bin öğretmen açığı var
Şanlıurfa'daki eğitim sendikaları, AK Parti Urfa Milletvekili Bekir Bozdağ'ın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Urfa'ya 175 öğretmenin atandığını duyurmasına tepki gösterdi.Artı Gerçek'ten Ali Güzel'in haberine...

Şanlıurfa'daki eğitim sendikaları, AK Parti Urfa Milletvekili Bekir Bozdağ'ın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Urfa'ya 175 öğretmenin atandığını duyurmasına tepki gösterdi.

Artı Gerçek'ten Ali Güzel'in haberine göre, Şanlıurfa'da yaklaşık 10 bin öğretmen açığı olduğunu vurgulayan Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Binici, "Kentte yaklaşık 800 bin öğrenci ve 2 bin 250 okul mevcut. Elimizdeki sayısal verilerle yapmış olduğumuz kabataslak hesaplamalarda bile kente 10 bin öğretmen açığı mevcut. Sınıf mevcutları 25-30 olması gerekirken sınıflarda 45-50 öğrenci bulunuyor. Milletvekili Bozdağ’ın 175 öğretmen atamasını müjde gibi paylaşması toplumun aklıyla oynamak gibi oluyor" dedi.

"7 bin ücretli öğretmen görev yapıyor"

Kentte 7 binin üzerinde ücretli öğretmenin görev yaptığına dikkat çeken Binici, "Verimli bir eğitim alınması için gerekli atamaların yapılması lazım. Ancak kentte yaklaşık 7 bin ücretli öğretmen bulunuyor ve ücretli öğretmenlerin eğitimde aktif ve verimli rol alması ne kadar mümkün? Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir an önce gerekli eğitim yatırımlarını ve öğretmen atamalarını yapması lazım" diye konuştu.

"Bu sayının telaffuz edilmesi gülünç"

Eğitim İş Sendikası Urfa Şube Başkanı Sedat Kayaokay ise Bozdağ’ın açıklamasına "Dil sürçmesi zannettim" diyerek tepki gösterdi. Kayaokay, "10 bin öğretmen açığını olduğu kentte bu sayının telaffuz edilmesi gülünç. Özellikle Eyyübiye bölgesinde yer alan okullarda çok sayıda ücretli öğretmen mevcut. Şube olarak gezdiğimiz bir ilköğretim okulunda 70 öğretmenden 50’si ücretli" dedi.

"Derslik ve okul sıkıntısı var"

Ücretli öğretmenlerin büyük çoğunluğunun eğitim fakültelerinden değil, ön lisans programlarından mezun olduğunu dile getiren Kayaokay, "Bu kişilerin eğitimde aktif bir rol alması ne kadar mümkün? Eğitimde öğretmen açığının yanı sıra derslik ve okul sayılarında da sıkıntı var. Milli Eğitim Bakanlığının ve gerekli mercilerin kentte bir an önce gerekli atakları yapıp eğitim alanındaki sıkıntıların giderilmesi gerekiyor" diye konuştu.