Bank of America Türk bankalarının hisse senetleri tahminini açıkladı

Bank of America Türk bankalarının hisse senetleri tahminini açıkladı
BofA, Türkiye'ye yönelik yatırımcı ilgisinin önemli ölçüde arttığını ve yatırımcıların, birkaç yıllık kopukluğun ardından Türk bankaları hakkındaki görüşlerini tazelemeye hevesli olduklarını bildirdi. BofA; Akbank,...
BofA, Türkiye'ye yönelik yatırımcı ilgisinin önemli ölçüde arttığını ve yatırımcıların, birkaç yıllık kopukluğun ardından Türk bankaları hakkındaki görüşlerini tazelemeye hevesli olduklarını bildirdi. BofA; Akbank, Garanti, İş Bankası ve Yapı Kredi hisse senetlerini tavsiye etti.
Bank of America Analisti David Taranto, Türk bankaları ile ilgili analizinde yatırımcı ilgisinin son dönemde arttığına dikkat çekti.Raporda "Son etkileşimlerin yoğunluğu, tek haneli faizlerin ve kredi notunda artış beklentisinin olduğu 2013 öncesi dönemi anımsatıyor. Bu kez düşük seviyede pozisyonlanma, enflasyon, faizlerde normalleşme görünümü ve bankaların reel getirileri ilginin sebepleri arasında" ifadesine yer verildi.
Önceki yılların aksine bu kez uzun vadeli yatırım yapan fonların Borsaya girişlerde hakim konumda olduğu belirtilerek "Ortak görüş, Türkiye'nin normalleşme temasına en iyi bankaların ayak uyduracağı yönünde. Neredeyse her toplantıda enflasyon beklentileri, kur görünümü ve ortodoks politikaların sürdürülebilirliğiyle ilgili sorular masada" ifadesine yer verildi. 

  • AKBNK

    Güncel fiyatı : 39.18₺

    Hedef Fiyat: 53,50₺     ARTIŞ YAKLAŞIK YÜZDE 35

  • GARAN

    Güncel fiyatı: 60,25

    Hedef Fiyat: 78,00₺  ARTIŞ YAKLAŞIK YÜZDE 29,45

  • ISCTR

    Güncel fiyatı: 24,48

    Hedef Fiyat: 34,50₺  ARTIŞ YAKLAŞIK YÜZDE 40

  • YKBNK

    Güncel fiyatı: 21,48

    Hedef Fiyat: 28,50₺ ARTIŞ YAKLAŞIK YÜZDE 32