Hemşehriye emanet

Hemşehriye emanet
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı, yerine Fatin Rüştü Karaca Karakaş atandı. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından FETÖ’cülere ait şirketler...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı, yerine Fatin Rüştü Karaca Karakaş atandı. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından FETÖ’cülere ait şirketler TMSF’ye devredilmişti. Güldal, 14 Haziran’da Giresun’da yaptığı bir konuşmada, “An itibarıyla TMSF’nin yönetiminde 784 şirket var. 44 bin 415 çalışanımız var, bu yapının aktif büyüklüğü 70,3 milyar lira seviyesine ulaştı, öz kaynak büyüklüğümüz de hemen hemen 30 milyar lira seviyesine ulaşmış vaziyette. Biz devraldığımızda bu yapının aktif büyüklüğü 42,3 milyar lira seviyesindeydi” dedi.
Atama kararıyla Yunus Öksüzömer de TMSF üyeliğine getirildi. 1968 yılında Rize’de dünyaya gelen Fatin Rüştü Karakaş, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu oldu. İstanbul Üniversitesi’nden Para ve Banka yüksek lisans derecesi alan Karakaş, 1992 yılında Teftiş Kurulu’nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladığı Şekerbank’ta 2013 yılı Ocak ayına kadar çeşitli görevler üstlendi.
ESKİ BAŞKAN, BAZI ŞİRKETLERİN NASIL VERGİ ÖDEMEDİĞİNİ İFŞA ETMİŞTİ
Muhiddin Gülal, son olarak önceki gün de Isparta’da bir konuşma yapmış, FETÖ’cülere ait olduğu ortaya çıkan ve TMSF’ye geçen Erciyes Anadolu Holding, Koza Holding ve Aydınlı Hazır Giyim şirketlerinin devlete tek kuruş vergi ödemediklerini ancak TMSF’ye geçtikten sonra yaklaşık 7 milyar TL vergi ödemesi gerçekleştirdi” demişti. Güldal bu sözlerle, bazı şirketlerin 15 Temmuz öncesinde vergi bile ödemediklerini, nasıl korunduklarını da ifşa etmiş oldu. Güldal, ‘Biz Bize Yeteriz’, ‘Milli Eğitim’e tablet’ ve ‘Soylu’nun talimatıyla İstanbul Emiyeti’nin ihtiyaçları için’ 20’şer milyon lira destek yaptıklarını da söylemişti.
TMSF’ye devredilen Boydak Holding’de 1 yıl kadar kayyım yönetim kurulu başkanı olan Gelecek Partisi kurucusu Abdullah Güzeldülger o dönemde yaşanan yolsuzlukları ifşa ettiği için görevden alındığını söylemişti. Güzeldülger, ’15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü sonrası bu şirketler “ganimet” olarak görüldü ve AKP’li isimler de “ganimetten biz de faydalanalım.” diyerek bu şirketlere akın etti’ dedi.