MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya: KKM, kemoterapi tedavisi gibi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya: KKM, kemoterapi tedavisi gibi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Kur Korumalı Mevduat (KKM) için "Tedaviniz başka yerlere zarar verebilir, kemoterapi gibi. Bu da zaman içinde düzelecek" dedi.Karakaya ekonomim gazetesinden Maruf Buzcugil ve Hüseyin Gökçe'ye...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Kur Korumalı Mevduat (KKM) için "Tedaviniz başka yerlere zarar verebilir, kemoterapi gibi. Bu da zaman içinde düzelecek" dedi.

Karakaya ekonomim gazetesinden Maruf Buzcugil ve Hüseyin Gökçe'ye konuştu.  Karakaya, hükümetin tüm politikalarını onaylamadıklarını belirterek, “Başarılı icraatlarını destekliyoruz, eleştirilerimiz de var” diye konuştu.

"DÖVİZ MEVDUATI OLANLARA KIYAK GEÇMEK İÇİN YAPILMADI"

Karakaya, KKM hesaplarının döviz tutanlara "kıyak" geçmek için yapılmadığını belirterek şöyle dedi:

"KKM’ye ekonominin büyümesine getirdiği katkı yönünden bakmak gerekiyor. Belki enflasyon çok daha yukarı gidecekti onu önlemesinde katkı var. Kura daha duyarlı bir yapının getireceği maliyetler ne olacaktı?

‘Döviz mevduatı olanlara kıyak geçelim, döviz mevduatı olanı çok seviyorum’ diye yapılmadı. Bir hükümet bunu diyebilir mi?

Öbür taraftan milyonlarca insan var. Ben o maliyetin toplumun özellikle sabit ve dar gelirlilere gelebilecek ekonomik yüklerin önemli ölçüde etkilediğini düşünüyorum."

"KKM KEMOTERAPİ TEDAVİSİ GİBİ"

KKM'ye ilişkin sözlerine Karakaya şöyle devam etti:

"Bu hastanın hayati derecede önemli sıkıntısına müdahale edilir. Tedaviniz başka yerlere zarar verebilir, kemoterapi gibi. Bu da zaman içinde düzelecek. Enflasyondaki aşağı iniş ekonomiye güven duyma açısından önemlidir. Bu ekonominin olmazsa olmazı finansmandan çok daha önemlidir.

Bugün Türkiye’de para var. Ancak seçim devreye girdiğinde, insanlar ‘hele bir seçim olsun’ diyor. Yabancı sermaye de ürküyor, yerli sermaye de aynı şeyi düşünüyor. ‘hele bekleyelim’ diyorlar. Gelecek hep belirsizdir, siz bazı geleceğe yönelik sözleşmelerle geleceği daha belirgin hale getirmeye çalışırsınız. Bu sadece bu döneme özgü de değil. Seçim dönemlerinde yavaşlama olur. Yeni politikalar ne olacak diye merak ederler. Dolayısıyla buradaki uygulanan ekonomi politikalar, döviz KKM’yi sadece uygulama veya maliyet olarak bakmak çok sığ bir bakış olur. 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 11,4 büyüdü. 2022’de yüzde 5,6 ve dünya ortalamalarının üstünde bir büyüme."

MHP ittifak içinde olmasına rağmen hep icrada kendisini çektiğini görüyoruz. AK Parti’nin yaptığı her şeye kefil misiniz?

"Öyle bir şey olamaz. Biz koalisyon değiliz, yeni sistemde koalisyon yok. Yani bu sistemi koalisyona götürürseniz olmaz. İşte 6’lı 7’li koalisyon olmaz, bu bir kaostur. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, 2 de bakanlık ver, erkler ayrılığı güçlü bir şekilde yapılmış. Doğrudan halk seçiyor. Millet öyle bir şey yapar ki Meclis’i farklı oluşturur, diğer tarafı farklı oluşturur. Veya yürü der her ikisinde de yetki verir. Biz hükümetin içinde değiliz, biz bu ittifak içindeyiz. İttifak ile koalisyonu ayırmak lazım. Şartlarımız, kırmızı çizgilerimiz söz konusu. Hükümetin geniş bir alandaki icraatlarını başarılı olmasını sonuna kadar destekliyoruz. Eleştirilerimiz de var. Muhalefetin ‘istemezuk’ ne gelirse gelsin yaklaşımını millet sevmiyor. Bizim işlevimiz sisteme ciddi katkı veriyor, icranın içinde değiliz ama icrayı denetliyoruz."