Ekonomide yeniden çıkışın şekli tartışılıyor

Ekonomide yeniden çıkışın şekli tartışılıyor
Küresel ekonomi ve finansal piyasalarda koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan sert düşüş sürecinden yeniden çıkışa geçişin ne şekilde gerçekleşeceği ve bunun ne kadar zaman alacağına yönelik farklı görüşler dile getiriliyor.Yapılan...

Küresel ekonomi ve finansal piyasalarda koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan sert düşüş sürecinden yeniden çıkışa geçişin ne şekilde gerçekleşeceği ve bunun ne kadar zaman alacağına yönelik farklı görüşler dile getiriliyor.
Yapılan öngörülerin hemen hemen tamamı toparlanmanın “V” şeklinde hızlı ve kısa sürede gerçekleşmeyeceğine işaret ederken, Nobel ekonomi ödüllü Joseph Stiglitz, JP Morgan ve Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan tahminler iyileşmenin daha uzun bir zamana yayılacağı ve dipte biraz kalınacağını gösteren “U” tipi toparlanma görüşünde birleşiyor
W EĞİMİLİ 1 ADIM ÖNDE
Deniz Yatırım Araştırma Bölüm Müdürü Orkun Gödek ise konuyla ilgili, “Yeni bir trend başlangıcının finansal piyasalarda uzun bir zaman alacağı kanaatindeyim. Düşüncem; fiyatlamalarda ‘W’ vari eğilimin bir adım öne çıkacağı… Makro ekonomide ise toparlanmanın yavaş olacağına, ‘U’ tipi geniş tabanlı riskin kalktığını konuşmak için erken olduğuna inanıyorum” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.
Spinn Danışmanlık Kurucu Ortağı ve ekonomist Özlem Derici Şengül ise ‘L’ şeklinde bir toparlanmayı beklediklerini söyleyerek, Bu fazla karamsar bir senaryo olabilir ama ‘swoosh’ tipi, onay işaretine benzer kademeli bir toparlanma daha olası bir senaryo” diye konuştu.