Ekonomistlerden Şimşek'e soru: TÜİK yönetimini değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

Ekonomistlerden Şimşek'e soru: TÜİK yönetimini değiştirmeyi düşünüyor musunuz?
Yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanlığı'na gelen Mehmet Şimşek'in rasyonel politikalara dönüş sinyali vermesinden sonra ekonomistler sosyal medyadan sürece ilişkin Şimşek'e sorular yöneltmeye başladı.Kamuoyunda Şimşek'in Cumhurbaşkanı...

Yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanlığı'na gelen Mehmet Şimşek'in rasyonel politikalara dönüş sinyali vermesinden sonra ekonomistler sosyal medyadan sürece ilişkin Şimşek'e sorular yöneltmeye başladı.

Kamuoyunda Şimşek'in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rağmen dilediği politikaları nasıl yürüteceği merak konusu oldu. Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Yılmaz, sosyal medya hesabından Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ve tartışmalı olan enflasyon verilerine vurgu yaparak şu soruları yöneltti:

"Sayın Mehmet Şimşek'e soru: Gerçeklerden kopmuş manipüle edilen enflasyon verileriyle rasyonel politika uygulamak mümkün müdür? Resmi verilerine güvenilmeyen bir hükümetin politikalarında şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik, uluslararası normlara uygunluktan bahsedilebilir mi?

Sayın Mehmet Şimşek'e ikinci soru: TÜİK yönetimini değiştirmeyi düşünüyor musunuz?"

Babuşcu: Bunları düzeltebilecek mi?

Eski Ziraat Bankası Genel Müdürü Şenol Babuşcu ise şu soruları sordu:

"Mehmet Şimşek daha önce Bakanlık görevinden ayrılırken sert eleştiriler yapmıştı. 1. TÜİK veriler ile oynamaktadır 2. Merkez Bankası bağımsız olmalı 3.Hukuk sistemi olmadan yabancı yatırımcı gelmez Şimdi size soruyorum Bunları düzeltebilecek mi?"

Şimşek ne dedi?

Mehmet Şimşek bakanlık koltuğunu eski bakan Nureddin Nebati'den aldığı törende yaptığı konuşmada şeffaflık çağrısı yaparak "Türkiye'nin rasyonel politikalar dönmekten başka şansı kalmamıştır" ifadelerini kullanmıştı.