Ekonomiye girmedi eski defterleri açtı

Ekonomiye girmedi eski defterleri açtı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. 2020’nin son aylarında “yerli ve milli” duruş sergilediğini söylediği İYİ Parti lideri Meral Akşener’i isim vererek hedef aldı.AKŞENER’İ...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. 2020’nin son aylarında “yerli ve milli” duruş sergilediğini söylediği İYİ Parti lideri Meral Akşener’i isim vererek hedef aldı.
AKŞENER’İ İSİM VEREREK HEDEF ALDI
Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Ben Başbakanlığa talibim” sözleri ile ilgili, “HDP tarafı, hanımefendinin cumhurbaşkanlığı adaylığını asla kabul etmeyeceğini zaten açıklamıştı. Yani bir anlamda HDP, Millet İttifakı’ndaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile yönetilen, bundan sonra da aynı sistemin devam edeceği gün gibi aşikarken, hayali bir makama talip olmasının gerisinde, bu vetonun, bu dayatmanın sineye çekilmesi vardır” dedi.
YENİ ANAYASA İÇİN MUHALEFETE ÇAĞRI
Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Erdoğan, “AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak kendi anayasa hazırlıklarımızı yapıyoruz. Meclis’teki diğer partilerden de kendi hazırlıklarını en kısa sürede kamuoyuyla paylaşmalarını bekliyoruz. Uzlaşma sağlanamaması halinde ise siyasi partiler olarak zaten yaklaşmakta olan 2023 seçimlerinde hep birlikte milletin terazisine çıkarız.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sisteminin eksikliklerinin olduğunu “küçük revizyonlarla” bu sorunların giderileceğini söyledi.
KAHRAMAN’I UNUTTU, KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI
Erdoğan devamında hazırlattığı videoyu milletvekillerine izletti. Videoda, CHP’nin HDP kontrolünde olduğu ve HDP’nin de PKK ve “dış güçlerce” idare edildiği öne sürülüyor. Kılıçdaroğlu’nun yıllar önce bir yayında söylediği “Gelin bu anayasayı değiştirelim” sözlerinin de yer aldığı videoda bu sözler, “Anayasanın ilk 4 maddesini tartışmaya açtılar” şeklinde yorumlandı.
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkanvekili İsmail Kahraman’ın, “Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır. Milletin isteği halinde değiştirilebilir” sözleri tartışılırken Erdoğan, CHP’nin ilk 4 maddeyi değiştirmek istediğini öne sürdü ve tepki gösterdi:
“Biz ‘yeni anayasa’ diyoruz, birileri de çıkıyor, ‘gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiriz’ diye hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. Buradan soruyorum; anayasanın ilk 4 maddesini değiştirme fikri, CHP’nin ve tüm CHP’lilerin iradesi midir? Yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişisel gündemi midir? Eğer bu CHP’nin kurumsal iradesiyse ortada ülkemiz açısından çok derin bir sorun var demektir. Bu durumda CHP, anayasa gibi temel bir konudan başlayarak, tümüyle HDP’nin vesayetine girmiş demektir.”
AK PARTİ ÇATISINDA UYUŞTURUCU İLE İŞTİGAL EDENİ BULAMAZSIN
Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun önceki gün yaptığı mülakata da tepki göstererek, “Yine çıkmış, Merkez Bankası’nın İstanbul’daki binasından, Man Adası iftirasına, uyuşturucu parası ve rüşvetten kurlara kadar ilgili ilgisiz bakmadan aklına ne gelirse sallamış da sallamış. Bay Kemal, eğer uyuşturucu arıyorsan aynaya bak. AK Parti çatısı altında uyuşturucu ile iştigal eden insan bulamazsın” ifadelerini kullandı.
‘NEREDE BELEDİYE’
Erdoğan konuşmasının devamında Ankara ve İstanbul’da asfaltların yenilenmediğini, suların akmadığını iddia etti:
“Çukurlardan geçemiyoruz. Nerede belediye? Sular akmıyor, her taraf susuz. Nerede belediye? Niye suları akar hale getiremiyorsunuz. Siz dertli değilsiniz; ama biz dertliyiz.”
BOĞAZİÇİLİLERE BU KEZ ‘TERÖR KILIKLILAR’ DEDİ
Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan protestoları hedef alan Erdoğan, “Kendi hocalarına bile saygısı olmayan bu tipleri biz öğrenci olarak kabul etmiyoruz. Bizde ise sırf ‘hükümete sıkıntı çıkarıyorlar’ diye bu saygısız, sevgisiz, kötü niyetli adeta terörist tiplere arka çıkılıyor. İnşallah bu sorunları da kendi mecrası içinde, hiç kimsenin hakkına, hukukuna helal getirmeden ama kötü niyetlilere de meydanı bırakmadan en kısa sürede çözeceğiz. Biz, üniversitemizi terör kılıklılara bırakamayız” ifadelerini kullandı.