İmamoğlu, ton yükseltti: Kurul değiştirerek değişim olmaz

İmamoğlu, ton yükseltti: Kurul değiştirerek değişim olmaz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimin kaybedilmesinin ardından dile getirdiği "değişim" talebinde ton yükseltti. İmamoğlu, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Merkezi Yönetim...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimin kaybedilmesinin ardından dile getirdiği "değişim" talebinde ton yükseltti. İmamoğlu, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Merkezi Yönetim Kurulu'nda (MYK) yaptığı değişiklikleri eleştirerek "Kurul değiştirerek değişim olmaz" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi olarak yeni istihdam edilen 388 memur personeli ile İBB Meclis Salonu'nda bir araya geldi. Saraçhane'deki program sonrası gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Dokuz yılda üç kez üst üste seçim kaybettik, aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız"

“Bir seçim yaşadık, seçimler bir sonraki aşamasında mutlak bir özeleştiri, muhasebe gerektirir. Bunun yapılması gereken hassas alanlar vardır. Şunun altını çizelim; ne yazık ki dokuz yılda üst üste üç kez cumhurbaşkanlığı seçimi kaybettik. Bu seçimlerden sonra aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasi partisidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran siyasi partidir, çok partili döneme geçiş yapan siyasi partidir. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi irtifa kaybedebilecek bir parti asla olamaz. En üst seviyede bu sürecin en değerli şekilde irdelenmesi şart. Bu tabii genel merkezinden en ücra köşedeki örgütüne kadar bu muhasebenin şart olduğunun altını çizmek gerekir.

Ben siyasete girdiğim her an itibarıyla toplumun beklentisini çok önde tutan bir süreci yaşadım kendi halimde, bunu yaşamaya devam ediyorum, edeceğim de… Milletimiz, ülkemiz, devletimiz her zaman her şeyin önünde durmuştur benim anlayışımda. Kaldı ki siyasi partilerin asla bir amaç olmadığını, bir hizmet aracı olduğunu da her ortamda dile getirmişimdir. Ben bu felsefeyi temsil ettim ve temsil etme konusunda da kararlıyım.

"İnsanlar değişim istiyor, kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz"

Değişim meselesi önemli. Değişim çok önemli bir kavram. Değişim anlayışını hala en güçlü şekilde talep eder durumdayım. Değişim sadece bir kurul, heyet değişimi ile olmayacağını hepimiz biliriz. Değişim ihtiyacını ben tariflemiyorum, bunu toplum tarifliyor, insanlar istiyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Kulağımızın açık olması, toplumun her kesimini dinlememiz ve anlamamız şart. Demokrasi de zaten en ciddi anlamda değişimi tarifler. Onun için demokrasi çok güzeldir ve hayatımızda olması gereken en önemli kavram olduğunu her zaman söyledim. Mesele bir makam ya da bir kurul meselesi değil.

"İdeallerim uğruna her hususta görev almaktan asla çekinmedim, çekinmem"

Ben elbette ki bütün bu duygu ve düşüncelerimi çok geniş ve kapsamlı bir şekilde Sayın Kılıçdaroğlu ile paylaştım. Her zaman söyledim, ideallerim uğruna her hususta görev almaktan asla çekinmem, çekinmedim. Demokrasinin bir neferi olmanın her kavrama dönük mücadeleyi en üst seviyede vermenin bir neferi olmaya devam edeceğim. Aynı yoldayım, aynı yolda yürüyorum, takip ediyorum süreci. Mühim olan değişimi gerçekleştirmek. Bütün detayları aslında insanlarımız biliyor."