Elmalı’dan mahkumiyet çıkmadı

Elmalı’dan mahkumiyet çıkmadı
Antalya’nın Finike ilçesinde, 7 yaşındaki kız çocuğu G.E.G. ile ağabeyi 10 yaşındaki İ.E.G.’ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuksuz sanıklar anne, üvey baba ve 15 yaşındaki dayı beraat etti.“Elmalı Davası”...

Antalya’nın Finike ilçesinde, 7 yaşındaki kız çocuğu G.E.G. ile ağabeyi 10 yaşındaki İ.E.G.’ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuksuz sanıklar anne, üvey baba ve 15 yaşındaki dayı beraat etti.

“Elmalı Davası” olarak bilinen olayda, iki kardeşin anneleri ve üvey babaları tarafından istismar edildiği öne sürülüyordu. Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yedinci duruşmada savcı, 3 sanığın da cezalandırılması ve tutuklanmalarını talep etti. İfadelerin ardından mahkeme heyeti karar için ara verdi. Tutuksuz sanıklar Merve A., Rahmi A. ile çocukların dayısı suça sürüklenen çocuk S.C.G., “cinsel istismar” ve “eziyet” suçlarından yargılandıkları davada beraat etti. Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce de sanıkların tutuklu yargılanması için itiraz etmiş fakat itirazları Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmişti.

SOSYAL MEDYADA BERAAT KARARINA TEPKİ
Sosyal medya kullanıcıları beraat kararına tepki gösterdi. #ElmalıDavası etiketi Twitter’da Türkiye gündemine girdi.