Elon Musk'ın fabrikasına saldırı düzenlendi

Elon Musk'ın fabrikasına saldırı düzenlendi
Teknoloji devi Elon Musk'ın Tesla fabrikası, geçtiğimiz günlerde alevlere teslim oldu. Saldırının ardından üretim durdu ve Tesla'ya yüzlerce milyon euroluk zarar verdiği tahmin ediliyor.Halk Tv'de yer alan bir habere göre; Saldırıyı,...
Teknoloji devi Elon Musk'ın Tesla fabrikası, geçtiğimiz günlerde alevlere teslim oldu. Saldırının ardından üretim durdu ve Tesla'ya yüzlerce milyon euroluk zarar verdiği tahmin ediliyor.

Halk Tv'de yer alan bir habere göre; Saldırıyı, aşırı solcu bir örgüt olan Volkan Grubu üstlendi. Örgüt, Elon Musk'ı "teknofaşist" olarak nitelendirerek, Tesla'ya sabotaj düzenlediklerini açıkladı.

Almanya'nın Berlin yakınlarında bulunan fabrikada çıkan yangın, elektrik hattına yapılan saldırı sonucu gerçekleşti. Yangın, kısa sürede elektrik akımını durdurdu ve Tesla fabrikasında üretim durdu.

Günde yaklaşık 750 elektrikli otomobil üreten tesiste çalışan 12 bin işçi, elektrik kesintisi nedeniyle evlerine gönderildi. Elon Musk, saldırıyı "elektrikli araç üretimini durdurmak, çevreye zarar vermekten başka bir işe yaramaz" dedi.

Saldırıyı Volkan Grubu üstlendi: Musk'a 'Teknofaşist' unvanı verildi

Kundaklamanın, Tesla'ya verdiği mâli zararın yüzlerce milyon euroyu bulduğu bildirildi. Saldırıyı Volkan Grubu isimli örgüt üstlenirken, örgütün açıklamasında, "Tesla'ya sabotaj düzenledik" ifadelerine yer verilerek, Elon Musk hakkında "teknofaşist" denildi.

Kundaklama girişiminin ardından Musk, "Bunlar ya dünyanın en aptal eko teröristleri, ya da çevre koruma konusunda iyi hedefleri olmayanların kuklaları. Fosil yakıtla çalışan araçların yerine üretilen elektrikli araçların üretimini durdurmak, son derece aptalca" ifadelerine yer verdi.