Emekli ikramiyesi komisyondan geçti: 3 bin lira emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

Emekli ikramiyesi komisyondan geçti: 3 bin lira emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?
Emeklinin Ramazan ve Kurban bayramlarında alacağı 3 bin liralık ikramiyeye ilişkin düzenleme Meclis Komisyonu'ndan geçti. Düzenlemeye göre emekli iki bayramda toplam 6 bin liralık emekli ikramiyesi alacak. Emekliler ikramiyelerini...
Emeklinin Ramazan ve Kurban bayramlarında alacağı 3 bin liralık ikramiyeye ilişkin düzenleme Meclis Komisyonu'ndan geçti. Düzenlemeye göre emekli iki bayramda toplam 6 bin liralık emekli ikramiyesi alacak. Emekliler ikramiyelerini ne zaman alacak? İşte detaylar...

Emeklilerin Ramazan ve Kurban olmak üzere iki dini bayramda 3’er bin liradan toplam 6 bin lira ikramiye almasına yönelik düzenleme 8. Yargı Paketi’nin içine dün gece Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.

Komisyondan geçen düzenlemenin yasalaşması için TBMM Genel Kurulu’nda oylanması ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanması gerekiyor.

Teklif yasalaştıktan sonra emekliler 2024 yılında toplam 6 bin TL bayram ikramiyesi alacak. EYT’liler ve yeni emekliler de bayram ikramiyesinden faydalanabilecek. Ayrıca dul ve yetimler de hak ediş oranlarına göre bayram ikramiyesi alabilecek.

Yeni emekli olanların Ramazan Bayramı için ödenecek 3 bin lira ikramiyeyi alabilmeleri için 31 Mart 2024 itibarıyla emeklilik dilekçesini vermiş olması gerekiyor. Bu tarihten sonra emeklilik dilekçesi verenler Ramazan Bayramı ikramiyesini alamayacak.

Emekli maaşının yüzde 75'ini hak eden dul ve yetimlere 2.250 lira, yüzde 50'sini hak edenlere 1.500 lira, yüzde 25'ini hak edenlere ise 750 lira ödeme yapılacak.

Emekliye bayram ikramiyesinin ne zaman ödeneceği ise milyonların merak ettiği bir konu. Kesin bir tarih olmasa da Ramazan Bayramı bu yıl 10-11- 12 Nisan tarihleri arasında olacağı için 9 Nisan öncesi ilk bayram ikramiyesinin ödenmesi gerekiyor.

Kurban Bayramı ise 16-17-18- 19 Haziran'da olacak. Kurban Bayramı ikramiyesinin de 15 Haziran'dan önce hesaplara geçmesi gerekiyor.