Emekliyi, işçiyi, memuru unutanlar kendi huzur hakkına %190 zam yapmış

Emekliyi, işçiyi, memuru unutanlar kendi huzur hakkına %190 zam yapmış
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'deki basın toplantısında Türk Hava Yolları yönetim kurulunun huzur hakkını yüzde 190 artırmasına tepki gösterdi. Özel'in açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:"Emekliye bu maaşı...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'deki basın toplantısında Türk Hava Yolları yönetim kurulunun huzur hakkını yüzde 190 artırmasına tepki gösterdi. Özel'in açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Emekliye bu maaşı layık görenler, 'Şikayet etmeyin, şikayet ederseniz günaha girersiniz' diyorlar. Kendileri ne yapıyor? THY Yönetim Kurulu'nun aldığı huzur hakkına zam yapmış. Emeklinin maaşına zammı uygulamayanların, işçilerini memurlarını unutanların huzur hakkına yüzde 190 zam yapmışlar.

4 KURUMDAN 4 AYRI MAAŞ ALIYORLAR
Bu yönetim kurulu üyeleri 9 kişi, hepsi Saray'a yakın, hepsi yandaş. Bir tanesi İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun. Fahrettin Altun'un evine Borsa İstanbul'dan 29 bin TL, THY'den 25 bin TL huzur hakkı giriyor. 4 kurumdan 4 ayrı maaş alıyorlar.

İkincisi Adalet ve Kalkınma Partisi eski Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş. 25 bin lira huzur hakkı alacaklar. Çalışana yapılan zam da huzur hakkına eklenecekmiş.

VERGİLERİ KENDİLERİNE AKTARIYORLAR
Bu tüm çalışanların kul hakkına girmektir. Hepimizin paralarından toplanan vergileri kendilerine aktarıyorlar.

HEDEF 2023’TÜ HANİ?
Hedef 2023'tü hani. 2011'in gerisindesin. Döndü 2053, 2071… Vatandaşa teneşir vadeli umut satıyorlar. 2071 teneşir vadesine senet yapanlar siyasetin eski müflis, üç kağıtçı, dolandırıcı bankerleridir.

BU İKTİDAR BİTMİŞTİR
Korku duvarları yıkılmaktadır. Bir devir sona ermektedir. Bu iktidar bitmiştir. Bu iktidar zenginden alıp fakire vermesi gerekirken fakirden alıp zengine veren bir iktidardır. Millet görüyor ve isyan ediyor. 'Şikayet etmeyin, sabır çekin' diyenlere hadi oradan diyor. Şubattaki savaşı söylüyor. Aralık değil miydi Türkiye'nin en büyük ekonomik krizi yaşadığı ay.

ZAM ZAM ZAM, RECEP TAYYİP ERDOĞAN
OECD ülkelerinde enflasyonda birinci sıradayız. Dünyada var diyor enflasyon. Sondan 6'ncıyız. Türkiye'den yüksek enflasyonu olan ülkelerin haritada yerini bile gösteremez. Mızrak atılan ülkeler. Hangisinde demokrasi var? Zam zam zam, Recep Tayyip Erdoğan.

DÜNYADA BÖYLE BİR KRİZ YOK
Dünyada böyle bir kriz yok. 100 liralık mal 104 lira olunca tedirgin oluyor adamlar. Bizde 100 liraya alınan mal 400 lira oldu.