EMEP Gebze’den aday çıkardı

EMEP Gebze’den aday çıkardı
EMEP, Gebze Belediye Başkan adayını Sinan Karataş olarak açıkladı. TİP’in de aday çıkardığı Gebze’de TİP adayı genel başkan Erkan Baş olarak belirlendi31 Mart Yerel Seçimleri için Emek Partisi, Gebze Belediye Başkan adayını...
EMEP, Gebze Belediye Başkan adayını Sinan Karataş olarak açıkladı. TİP’in de aday çıkardığı Gebze’de TİP adayı genel başkan Erkan Baş olarak belirlendi

31 Mart Yerel Seçimleri için Emek Partisi, Gebze Belediye Başkan adayını açıkladı. EMEP'in adayı Petro kimya işçisi Sinan Karataş oldu.

Petrol-İş üyesi ve Novares işyeri baştemsilcisi olan Sinan Karataş’ın aday tanıtımında konuşan EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, “Bu kenti güzelleştirecek olan, Gebze halkıyla birlikte yönetecek olan Emek Partisi ve onun adaylarıdır” dedi.

Grev ve direniş bölgesine işçi aday

Aslan, “Gebze gibi grev ve direnişlerle anılan bir yerde, emeğin kentinde bir işçi arkadaşımızın aday olması çok önemli ve anlamlı. Adayımız sermaye partilerinin karşısında emekçilerin adayı olarak çıkıyor. Gebze’de Feniş, Pulver, Farplas, Flormar, Corning gibi direnişlerde sorumluluk alan ve buradaki işçilerin mücadelesini büyütmek için çaba sarf eden arkadaşımız Sinan Karataş, Gebze gibi bir kenti de işçilerle, emekçilerle, halkla birlikte yönetebilir. Bu seçimlerde oylarınız sermayeye rantçılara yağmacılara değil, emeğin partisine, Emek Partisi’nin adaylarına oy verin. Belediye işçilerine hak ettiğini vermeyen belediye başkanları, burada inşaat şirketlerine, müteahhitlere, yağmacılara, rantçılara belediyenin kaynaklarını sonuna kadar açan bir anlayışa sahip. Bu kenti güzelleştirecek olan, Gebze halkıyla birlikte yönetecek olan Emek Partisi ve onun adaylarıdır. Adayımız Sinan Karataş hem fabrikasında hem de organize sanayi bölgelerinde hem de bu kentte alın teriyle, emeğiyle çalışmış ve bu kenti emekçilerle birlikte yönetmeye talip. Kadınlarla, gençlerle çocuklarla bu kentte yaşayan herkesin söz sahibi olduğu emekten yana bir yerel yönetim anlayışıyla bu kenti yönetmeye aday” diye konuştu.

'Patron düzenini yıkmak için adayız'

EMEP Gebze Belediye Başkan Adayı Sinan Karataş ise, “Yaklaşık 20 yıldır Gebze bölgesinde ikamet ediyorum. Gebze’de hak alma mücadelelerinde, nerede bir haksızlık varsa orada olduk, olmaya da devam ediyorum. Şimdi de Petrol-İş üyesi Novares işyeri baş temsilcisiyim. Biliyoruz ki Gebze bir emek kenti, sömürünün cenderesinde olan bir kent. Patronların işçileri, yöneticilerin halkı nasıl sömürdüğünü en iyi bizler biliyoruz. Gebze halkını, işçileri, emekçileri hep oy deposu olarak gördüler. Bugünden itibaren diyoruz ki bizler sizin oy deponuz değiliz, olmayacağız. Bunun için de Emek Partisi’nden Gebze belediye başkan adayı olarak patron düzenini yıkmak için aday olduk. Sizlerin desteğini bekliyorum. Şunu da biliyoruz eşit koşullarda yarışmıyoruz. Devletin olağanca imkanlarıyla meydanlarda binalar, araçlar giydirenlerle aynı koşullarda değiliz olamayız da. Bizler işçiyiz gelirimiz belli, giderimiz belli. Bunun için de herkesin desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Aday tanıtımına bir çok fabrikadan işçi ve emekçilerin yanı sıra Petrol-İş üyesi işyeri temsilcileri de katıldı.

CHP ve DEM parti kimi destekleyecek?

Öte yandan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın belediye başkan adayı olduğu Gebze'de CHP ve DEM Parti aday da çıkarmadı, destek de açıklamadı.

Gebze'de son seçimlerde oy dağılımı

400 bini aşkın nüfusu bulunan Gebze'de, 2019'da yerel seçimlerinde AK Parti yüzde 51,7 ile seçimi kazandı. CHP yüzde 29,4; Saadet Partisi ise yüzde 8 oy almıştı.

Mayıs 2023'teki seçimlerde Cumhur İttifakı yüzde 57,7; Millet İttifakı yüzde 30,7; Emek ve Özgürlük İttifakı ise yüzde 5,5 oy almıştı. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde ise Erdoğan yüzde 60, Kılıçdaroğlu yüzde 40 oy oranına ulaşmıştı.