Endonezya ulemadan karar bekliyor

Endonezya ulemadan karar bekliyor
Dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya, koronavirüs aşısının ‘helal mi yoksa haram mı’ emin olabilmek için Ulema Konseyi’nden gelecek fetvayı bekliyor. Ülke, Çinli Sinovac’tan 3 milyon doz aldıktan...

Dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya, koronavirüs aşısının ‘helal mi yoksa haram mı’ emin olabilmek için Ulema Konseyi’nden gelecek fetvayı bekliyor. Ülke, Çinli Sinovac’tan 3 milyon doz aldıktan sonra 13 Ocak’ta aşı kampanyasına başlayacaktı, ancak aşıların İslami kurallara uygun olup olmadığı konusundaki tartışmalar halk sağlığı endişelerinin önüne geçti.
MUI’dan bir yetkili, “Amacımız aşı programına başlamadan önce bir fetva ilan edebilmek” dedi. Konsey, 2018 yılında kızamık aşısının İslama uygun olmadığı yönünde bir fetva vermişti. Koronavirüs aşı pazarlığı için Çin’e giden Endonezyalı heyetin arasında bir grup din adamı da yer almış, aşının İslami kurallara uygun olup olmadığını araştırmıştı.
MALEZYA AŞI ZORUNLU DEDİ
Komşu ülke Malezya’da ise dini otoriteler, Covid-19 aşısı için helal fetvasının gerekli olmadığını, aşının zorunlu olduğunu açıkladı.