Engel tanımayan şampiyonlar…

Dünyanın en iyisi olduğumuz bir spor dalı var. Hem de açık ara… Ampute Milli Futbol takımımız göz kamaştırıyor. 2018’de düzenlenen son Dünya Şampiyonası’nda penaltı vuruşları ile finali Angola karşısında kaybeden takımımız aradan geçen zamanda çok mesafe kat etmiş. Polonya’da düzenlenen şampiyonada üst üste ikinci defa Avrupa Şampiyonluğunu kazanırken en az gol yiyen, en fazla gol atan takım oldu. En iyi rakiplerine en az üç fark atarak inanılması zor bir başarıya imza attılar. Kendi ayarında rakip bulmakta zorlanan takımımızın bir sonraki hedefi Dünya Şampiyonluğu…
Dünya Şampiyonasında takımın kaptanı olarak sahada yer alan Osman Çakmak şimdilerde takımın teknik direktörü. Rakip sahada hücum presine dayandırdığı taktiği ile rakiplerine büyük bir üstünlük sağladı. Tek bacaklı, kocaman yürekli sporcularımız inanın Süper Lig’de izlediğimizden daha tempolu bir oyun ortaya koyuyor. Modern futbolun tüm gerekliliklerini sahaya yansıtan takımımızın hücumları futbola yeni başlayan genç sporculara eğitim videosu olarak gösterilmeli.
Takımımızın dikkati çeken bir diğer özelliği de rakiplerine olan saygısı ve centilmenliği… Her yaptıkları faulden sonra rakiplerinden özür dileyip gönüllerini almalarını izlerken sahalarımızda ve tribünlerimizde şahit olduğum taşkınlıklar aklıma geliyor da asıl bizlerin mental olarak engelli olduğumuz hissine kapılıyorum. Rakiplerimizin de takımımıza olan saygısı maç boyunca hissediliyor.
Forvet oyuncumuz Ömer Güleryüz mükemmel bir performans gösterdi. Turnuva boyunca oyun içindeki tüm tercihlerini doğru yapması müthiş bir oyun zekasına sahip olduğunu gösteriyor. Ömer hangi sporu yaparsa yapsın, aynı başarıyı yakalardı. Oyun zekasını inanılmaz becerisi ile birleştiren Ömer hem gol kralı, hem de turnuvanın en değerli oyuncusu oldu. Takıma olan katkısını dikkate aldığımızda bu spor dalının Maradona’sının bizim takımda olduğunu söyleyebiliriz.
Takım halinde çok başarılı olan Ampute Milli Futbol takımımız her türlü takdiri fazlasıyla hak ediyor. Uzun çalışmalar sonucunda ulaşmış oldukları beceri seviyesi kesinlikle profesyonel futbolcularımızın ilerisinde. Engel tanımayan, gönülden oynayan sporcularımızla gurur duyuyoruz. “Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim” diyen ulu önderimiz Atatürk sanki Ampute Futbol Milli takımı oyuncularımızı tarif etmiş. Şampiyonluk en çok size yakışıyor. Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun. Hepinizin gözlerinden öpüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Onur Aydoğan Arşivi