Enkaz altındaki depremzedeyi arayıp dalga geçen 2 kişi tutuklandı

Enkaz altındaki depremzedeyi arayıp dalga geçen 2 kişi tutuklandı
İstanbul’da, depremde enkaz altında kalanları internet üzerinden arayarak kandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklandı, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü...

İstanbul’da, depremde enkaz altında kalanları internet üzerinden arayarak kandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklandı, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kişilerin bir sosyal medya platformunda, depremzedeleri telefonla arayarak dalga geçtikleri konuşmaları paylaştıklarını tespit etti.

Ekipler, kimliklerini belirledikleri Yunus S. ve Hayati T. Ö. ile 18 yaşından küçük olan M.B’yi bulundukları adreslerde yakaladı. Polisler, 2 cep telefonu ve 1 bilgisayara da el koydu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.B, Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Burada nöbetçi savcılığa çıkarılan M.B, tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi. M.B, hakimlikteki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer zanlılar Yunus S. ile Hayati T. Ö. de daha sonra adliyeye sevk edildi. Savcılıkça sorgulanan söz konusu iki kişi de “yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Hakimlik, şüphelilerden Yunus S’nin tutuklanmasına, sonradan gözaltına alınan Hayati T.Ö’nün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.