EPDK, İGDAŞ’tan faturaların iptalini istedi

EPDK, İGDAŞ’tan faturaların iptalini istedi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), şikayetler üzerine hakkında soruşturma başlattığı İstanbul Gaz Dağıtım Şirketi’ne (İGDAŞ) bir mektup gönderdi. Mektupta, söz konusu hatalı faturaların iptal edilerek yanlışın...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), şikayetler üzerine hakkında soruşturma başlattığı İstanbul Gaz Dağıtım Şirketi’ne (İGDAŞ) bir mektup gönderdi. Mektupta, söz konusu hatalı faturaların iptal edilerek yanlışın düzeltilmesi talep edildi. Ardından İGDAŞ Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi.
Mektuba göre İGDAŞ; aylık okunması gereken gaz sayaçlarını, yönetmelikte belirten süreden daha uzun sürede okudu ve bu da faturalara daha yüksek bir meblağ yansımasına neden oldu. Öte yandan mektupta, “Konu incelemeye alınmış olup tüketiciler tarafından yapılan şikayet başvurularının ekinde yer alan fatura örneklerine göre şirketinizce yukarıdaki mevzuat hükmünde belirtilen sürelerden daha uzun sürelerde faturalar düzenlendiği anlaşıldığından idari soruşturma süreci başlatılmıştır” ifadeleri yer aldı.
Bu kapsamda EPDK, İGDAŞ’tan üç ayrı talepte bulundu. Öncelikle tüketicilerin mağduriyetinin giderilmesi için söz konusu faturaların iptal edilmesi istendi. İkinci olarak, “Bundan böyle bir daha kesinlikle bu ve benzeri mevzuata aykırı fatura düzenlenmemesi, aksi takdirde mevzuat dahilinde daha ağır müeyyideleri doğuran idari işlemlerin yapılmak zorunda kalınacağının bilinmesi” talep edildi. Son olarak da konuyla ilgili İGDAŞ’tan belgeleri göndermesi istendi.

İGDAŞ GENEL MÜDÜRÜ’NDEN AÇIKLAMA

İGDAŞ Genel Müdürü Mithat Bülent Özmen ise konuya ilişkin salgın nedeniyle binalara girme ve sayaç okuma faaliyetlerinin normal zamanlara göre güçlükle yapıldığını söyledi. Daha önce hiç tecrübe edilmemiş olağanüstü bir dönemden geçildiğini belirten Özmen, şunları aktardı:
“Dolayısıyla sayaç okuma yapan çalışanlarımız kapı otomatları açılmamak suretiyle zaman zaman binalara alınmamakta, güvenlik görevlilerinin izin vermemesi nedeniyle sitelere girememektedirler. Diğer taraftan nisan ayı içerisinde sokağa çıkma yasağı nedeniyle altı gün sayaç okuması yapılamamıştır”