Erbakan’dan iktidara ‘hurma’ tepkisi: Aylık hurma masrafı 7 bin 200 lira

Erbakan’dan iktidara ‘hurma’ tepkisi: Aylık hurma masrafı 7 bin 200 lira
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan AKP'ye enflasyon tepkisi geldi. Erbakan, hurma hesabı yaparak, “4 kişilik bir ailenin aylık ramazan masrafı 11 bin lira. Şimdi sahur ve iftarda 3 tek hurma yenilse günlük hurma...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan AKP'ye enflasyon tepkisi geldi. Erbakan, hurma hesabı yaparak, “4 kişilik bir ailenin aylık ramazan masrafı 11 bin lira. Şimdi sahur ve iftarda 3 tek hurma yenilse günlük hurma masrafı 240 lira. Aylık masrafı ise 7 bin 200 lira. Tek bir hurma fiyatı 10 lira” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iktidarı ekonomi politikaları üzerinden eleştirdi. Erbakan, Ramzan’ın geldiğini belirterek 4 kişilik bir ailenin hurma, pide, su ve çay parasına 11 bin lira harcadığını belirterek tepki gösterdi.

Erbakan, “4 kişilik bir ailenin aylık ramazan masrafı 11 bin lira. Şimdi sahur ve iftarda 3 tek hurma yenilse günlük hurma masrafı 240 lira. Aylık masrafı ise 7 bin 200 lira. Tek bir hurma fiyatı 10 lira. Kişi başına iftar ve sahurda çeyrek pide yenilse, bir de bin lira çay masrafı var. Bir de oruç açılacak su masrafı var. Bunların içinde peynir, çorba, tatlı, et yok” diyerek tepki gösterdi.