Erdoğan, faizleri düşürmekle övünüyordu, faiz yüzde 50’ye çıktı: Eski konuşmaları gündem

Erdoğan, faizleri düşürmekle övünüyordu, faiz yüzde 50’ye çıktı: Eski konuşmaları gündem
Merkez Bankası’nın faizi yüzde 50’ye yükseltmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte yaptığı açıklamalar gündeme geldi.Gazete Pencere Haber MerkeziErdoğan 2013 yılında, yani on yıl önce yaptığı bir açıklamada...
Merkez Bankası’nın faizi yüzde 50’ye yükseltmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte yaptığı açıklamalar gündeme geldi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Erdoğan 2013 yılında, yani on yıl önce yaptığı bir açıklamada faizlerin yüzde 10’un altına düşmesi ile övünmüş, “Biz göreve geldiğimizde faiz oranı yüzde 47 idi. Nereden nereye geldiğimizi hep birlikte görüyoruz” açıklaması yapmıştı.

Bugün Merkez Bankası’nın aldığı karar ile AK Parti’nin Türkiye yönetimini devraldığı 2002 yılındaki faiz oranının da üstüne çıkılmış oldu. Merkez’in kararının ardından sosyal medya Cumhurbaşkanının 14 Mayıs seçimleri öncesinde yaptığı açıklamayı da hatırladı. O açıklamada Cumhurbaşkanı yaklaşık 1 yıl önce faizlerin düşürülmesi suretiyle enflasyonun düşeceğine ilişkin teorisini meydanlarda anlatıyor ve “Bu kardeşiniz görevde olduğu sürece faiz artmayacak, düşecek” vaadi veriyordu.

 

Erdoğan 21 Nisan 2023’teki konuşmasında ise “Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez” demişti. Merkez Bankası, haziran ayından bugüne faizi yüzde 8,5'tan yüzde 50'ye yükseltti.