Erdoğan ‘AİHM’in Demirtaş kararı bizi bağlamaz’ dedi “Anayasa’ya göre bağlar”

Erdoğan ‘AİHM’in Demirtaş kararı bizi bağlamaz’ dedi “Anayasa’ya göre bağlar”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararının siyasi olduğunu savundu.Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Esasen AİHM bizim mahkemelerimizin yerine...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararının siyasi olduğunu savundu.
Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Esasen AİHM bizim mahkemelerimizin yerine geçecek şekilde karar veremez. Sadece burada verilen kararlar mahkemelerimizce değerlendiriliyor. AİHM bu kararı iç hukuk yolları tükenmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır” dedi.
Erdoğan şu sözleri kullandı:
“Kaldı ki biz bireysel başvuru adımını attığımız zaman Türkiye’de AYM’yi bütün yolları tüketme unsuru olarak gördük. Bütün yollar tüketilmeden AİHM bu tür kararları alma yoluna tevessül etmiştir. Tamamıyla bu adımlar siyasidir, bunun da gereğini gerekçesini biliyoruz. İstisnasını bir kenara bıraksak bile Selahattin Demirtaş ile ilgili hüküm, aynı mahkemenin İspanya’daki Batasuna davasındaki kararla çelişmektedir.
‘TAHAMMÜL ETMEK MECBURİYETİNDE DEĞİLİZ’
Ey AİHM, sen anlamasan da biz anlatmaya devam edeceğiz. Aynı mahkemenin FETÖ davaları için takınacağı tavrın da işaretleri şimdiden gözükmeye başladı. Bunca çifte standarda ve riyakarlığa daha fazla tahammül etmek mecburiyetinde olmadığımızı hatırlatırım.”