Erdoğan: Kızılay çadır satma işine giremez

Erdoğan: Kızılay çadır satma işine giremez
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin sorularını cevapladığı bir program gerçekleştirdi. Sosyal medyada ve TV kanallarında canlı yayınlanan programda Erdoğan'a, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin sorularını cevapladığı bir program gerçekleştirdi. Sosyal medyada ve TV kanallarında canlı yayınlanan programda Erdoğan'a, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde Kızılay'ın çadır satmasıyla ilgili ne düşündüğü soruldu. Erdoğan, "Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay çadır satma işine giremez. Ve süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay'ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak sıkıntısının olmaması gerekir" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Cezaevlerinde şu ana kadar iddia edildiği gibi bol miktarda gazeteci, basın mensubu yok. Ben bile zaman zaman Adalet Bakanı’na soruyorum, bu tür iddialar var ne denli doğru? Şunları siz de bi araştırın." Onlar da diyorlar ki "başkanım böyle bir şey yok. Bunlar hep yalan." Versinler bu isimleri, böyle bir durum söz konusuysa biz de üzerine gidelim. Fikir suçundan içeri girmiş bir başkanım. Ama ben belediye başkanıyken bana bu cezayı verdiler. Neden verdiler; Ben milli eğitim bakanlığının kitabındaki şiiri okudum. Bundan içeri aldılar. Kimseyi öldürmedim. Selo'nun yaptığını yapmadım.

GIDA FİYATLARI

Patates soğan fiyatlarındaki dalgalanmalar önemli. TCG Anadolu, İHA'lar SİHA'lar da önemli. Kendini bilmez bazı kişilerin bu fiyat dalgalanmalarına neden olduğu önemli. Bi ara fiyatları ta nerelere tırmandırdılar. Şimdi patates soğan 10-15'lere düştü. Hadi Bakalım? Seçimden sonra bunları yargıda terleteceğiz. Benim milletimi bu tür yollarla sömürmelerine müsaade etmeyeceğiz. Seçim sonrası yargı yoluyla da farklı bir zemine oturtacağız.

KIZILAY

Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay çadır satma işine giremez. Ve süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay'ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak sıkıntısının olmaması gerekir.

LGBT

Aile güçlü değilse o ülkede milletin yıkımı da kolay olur. LGBT denen olay aile kurumuna sokulmuş bir zehirdir. Halkının yüzde 99'u Müslüman olan bir ülke olarak kabul etmemiz mümkün değil. Buradaki hassasiyet buradan geliyor. Aileyi kutsayan anayasa teklifini verdik ama seçim öncesi fırsat vermedik. LGBT'ye AK Parti olarak biz asla olumlu bakamayız. Aile kutsiyeti buna müsaade etmez. Dinimizin gereği bu olduğu için olaya buradan bakıyoruz. Buna eyvallah edemeyiz.

SURİYELİ GÖÇMENLER

Bizdeki muhacirler yavaş yavaş konutlarına göç etmeye başladı. Gelince bunları Türkiye'de yaşatmam anlayışına taraftar değilim. Zulüm olur. Orada yapılan konutlara kendilerinin gönüllü olarak dönme süreci başladı. Yok okullarda onlara müsamaha gösteriliyor falan, böyle bir şey yok. Vatandaşlık hakkı kazanıp imtihana girenler farklıdır. Gelenler arasında doktoru bari mühendisi var, geldiklerinde göçmendir diye tekme tokat kovalayalım mı? Vicdani değil, hepsinden öte İslami değil.

Bunların içerisinde hakikaten yaramazlık yapan varsa emniyet güçleri tarafından bedeli ödetiliyor.

ERDOĞAN'IN ANNE HASSASİYETİ

Ben anneme çok düşkünüm. Allah rahmet etsin. Anneme kavuştukça ayaklarının altını öpmeye çalışırdım. Ayaklarını çekerdi. Niye çekiyorsun derdim. Peygamberimiz cennet annelerin ayaklarını altındadır buyuruyor. Bırak ben cennetin kokusunu alayım. Ağlamaya başlardı. Nesli buraya taşımak önemli. Anne çok önemli. Bizim aile kurumunu önemsememiz buradan geliyor. Ana... Ona hiçbir şey paha biçilmez.

"DIŞ GÜÇLER"

Dış güçleri bir kenara atmak mümkün değil. Türkiye pek kolay eti yenen bir ülke değilmiş derler güçlü diplomasiniz olursa. Bundan sonra çok daha farklı adımlarımızı görebilirsiniz.

YARGI BAĞIMSIZLIĞI

Hukukun siyasallaştığını söyleyenler, hukukta müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Bunu söyleyenler iddialarını ispatlayamıyor. Söz ola beri gele. Hele Hele bay bay Kemal olunca akşam yalan sabah yalan. İspatla. Selo'yu nasıl kurtarırız onu anlatıyor. Onun söylediği hak hukuk adalet değil. 51 tane evladımızın ölümüne neden olacak. Hiçbir bedel ödemeden sokaklarda dolaşacak. Bize herkesin teşekkür etmesi lazım. Yasin Börü'nün anası hüngür hüngür ağlıyor. Diyarbakır annelerinin ağlayışı karşısında Kılıçdaroğlu bir kere gidip ziyaret etti mi? Hani hak?

HÜDA PAR

HÜDA PAR'ın geçmişte terör örgütüyle anılması olayı HDP'nin kendisine çıkış yolu aramasıyla kaynaklı. HÜDA PAR'ın terör örgütüyle alakası yok. Olsa biz beraber yürümeyiz. Biz özellikle Kürt vatandaşlarımızın siyasallaşması noktasında beraber yürüyelim istedik. Vatanseverlik noktasında HDP ile mukayese edilmeyecek noktadadır. Onlar bununla alakamız yok diyor. HDP, HÜDA PAR'ı böyle vasıflandırıyor diye mi kabul edeceğiz? HÜDA PAR, siyasallaşmanın gayretinde olan bir siyasi partidir.

TEK ADAM REJİMİ SORUSU

Türkiye koalisyonlardan çok çekti. 6 ayda bir hükümetlerin kurulduğu dönemler oldu. 1 sene içinde 2 koalisyon kuruldu. Türkiye'ye bedeli ağır oldu. Biz dedik ki bu şekilde yürümez. Tek başına iktidar olduğumuz halde ne yapıp yapıp başkanlık sistemine geçelim dedik. Dünyadaki örneklerini inceledik, araştırdık. Bizim yaptığımız yatırımlar ortada. Bunları parlamenter demokrasi sistemiyle yürütmeye kalksaydık böyle bir mesafe alamazdık. Adım atamazdık, attırmazlardı. Başkanlık sistemini kesinlikle savunuyoruz. Bu 11'li koalisyon hala ne yapacağının farkında değil ve parlamenter demokrasiyi konuşmuyorlar bile. 6 cumhurbaşkanı yardımcısı olan ülke olur mu? Bu yürümez. Pazardan sonra inşallah seçilecek olan cumhurbaşkanı olan bu kardeşinizle çok daha farklı denizlere yelken açacağız.

ARTAN KİRA FİYATLARI

Öğrenciler için en önemli çıkış noktası yurtlarımız. Yurt sıkıntımız yok. 850 bin öğrenci kapasiteli yurtlarımız var. Depremde bazı yurtları depremzedeler için kullandık. Asıl söylediğin konuya gelince yargı yoluyla anlarından doğduğuna pişman edeceğiz. Rasgele istediğin gibi kira koyamazsın kardeşim. Belli bir standarda oturtacağız.

GENÇ İSTİHDAMI

Genç istihdam noktasında AK Parti hükümeti olarak herhangi bir sıkıntımız yok. Bundan sonraki süreçte de engelliler de nasıl bir adım atıyorsak gençlerde aynı hassasiyeti sürdürüyoruz. Genç istihdamını kararlı şekilde devam ettireceğiz. Muhalefet, parlamentoya gençlerin girmesini istemiyor. Biz yaşı 18'e indirdik. Çoluk çocuğa mı parlamentoyu emanet edeceğiz diye dalga geçiyorlar. Evet dedim, gençler girecek.

SEÇİM SÜRECİNDE GERGİNLİK

İstanbul'da 1 milyon 700 bin kişiye hitap ettik. Böyle bir mitingi malum muhalefet yapamadı. Ama oradaki coşku, heyecan, her şeyi ve bizim ifadelerimizi satın aldı. Erzurum'da yaklaşık 135 bin kişiye hitap ettik. Orada da ifadelerimizi satın aldı. Adana, Aydın aynı şekilde. Bir siyasetçinin karşısındaki kitlenin gözlerini okuma çok önemli. Bir ifadeyi eğer sert kullanıyorsak bunu Kandil için kullanırız. Millete saygısı olana karşı kullanmayız. 51 tane Diyarbakırlı evladımızı öldürenlere karşı el bebek gül bebek gidecek halimiz yok. Bunu yaparsan da vatandaş sana sahip çıkıyor. Bu dille vatandaşla kucaklaşıyoruz. Kılıçdaroğlu arkasına terör örgütünün başındaki adamı alıyor, haydi diyor. Seçim sonucunu da pazar günü sandık söyleyecek.

SON SÖZ

Oku düşün eyleme geçir ve bunu da özellikle takip ederek neticelendir. Bunu öğrencilik hamlesi olarak yaşamakta fayda var. Ve bir de bi,izler artık şu anlayışla çizgimizi belirlememiz lazım. Tek milletiz. Bayrağımız tek, vatanımız tek, devletimiz tek; bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.