Erdoğan: İktidarın eksiği varsa bunu muhalefet tamamlayacak

Erdoğan: İktidarın eksiği varsa bunu muhalefet tamamlayacak
Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi Açılış Töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında muhalefete çağrıda bulunarak “Deprem konusunda polemik yapmak yerine vicdanlı ve sorumlu davranmaya davet...
Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi Açılış Töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında muhalefete çağrıda bulunarak “Deprem konusunda polemik yapmak yerine vicdanlı ve sorumlu davranmaya davet ediyorum” dedi. Erdoğan ayrıca, “İktidarın eksiği varsa bunu muhalefet tamamlayacak. Belediyenin yetişemediği yerde merkezi hükümet devreye girecektir” açıklamalarında bulundu.  

Gazete Pencere Haber Merkezi

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi Açılış Töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında yine muhalefeti hedef alarak 14-28 Mart seçimlerine ilişkin, “Yaşanan utanç verici sahneler insanımızın hafızasında derin izler bırakmıştır. Oy tercihlerinden dolayı akla ziyan hakaretlere uğrayan depremzede kardeşlerimizin yürek acısının akşamdan sabaha kapanmayacağı açıktır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan muhalefete çağrıda bulunan Erdoğan, "Buradan şu samimi çağrıyı yapmak isterim. Türkiye'deki muhalefeti deprem konusunda polemik yapmak yerine vicdanlı ve sorumlu davranmaya davet ediyorum" açıklamasını yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

6 Şubat'tan bu yana geçen yaklaşık 1 yıllık süreçte çabamızdan en küçük taviz vermedik. 14-28 Mayıs sürecinde birileri buraları kullanışlı siyasi malzeme olarak görürken biz adeta deprem bölgemizde titredik. Kabine toplantılarımın hemen hepsinde Hatay ve diğer vilayetimizde çalışmaları değerlendirdik. Depremin ilk safhasını nasıl asrın dayanışmasıyla atlatmışsak inşallah içinde bulunduğumuz süreci asrın birlikteliğiyle başarıyla yöneteceğiz. Biz her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen nice destanlar yazdık. Allah'ın izniyle bu meşakkatli dönemin üstesinden de alnımızın akıyla hep birlikte geleceğiz. Türkiye devleti ve milletiyle bunu başarabilecek kapasiteye fazlasıyla sahiptir.Bugün Hatay'daki iki önemli sağlık yatırımını hizmete açmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

"Kötücül zihniyete karşı da mücadele ediyoruz"

Bugün resmen devreye aldığımız İskenderun Devlet Hastanemizdir. Bu hastanemiz toplam 200 yatak kapasitesine sahiptir. İskenderun Devlet Hastanemiz 7 ameliyathane, 42 poliklinik ile ilçemize hizmet verecektir. Bu hastanemizin de Hatay halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu sağlık tesislerini Hatayımıza kazandırılmasında emeği geçen Bakanlığımız, Valiliğimiz, yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine tüm kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum. Hastanelerimizde görev yapan personelimize Mevla'dan kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Hükümet olarak Hatay'ta ve diğer afetzede illerimizde sadece sahadaki zorluklarla mücadele etmiyoruz. Buradaki çalışanlarımızla atılan her adıma kulp takmak için pusuda bekleyen malesef kötücül zihniyete karşı da mücadele ediyoruz.

"İktidarın eksiği varsa bunu muhalefet tamamlayacak"

Bu zihniyet yalnız siyasi meselelerde karşımıza çıkmıyor, deprem gibi 85 milyonun tamamını ilgilendiren konuda karşımıza dikilebiliyor. Eline geçirdiği her fırsatı eleştirmek için kullananları milletimiz de çok iyi tanımaktadır. 14-28 Mayıs sürecinde yaşanan utanç verici sahneler insanımızın hafızasında derin izler bırakmıştır. Oy tercihlerinden dolayı akla ziyan hakaretlere uğrayan depremzede kardeşlerimizin yürek acısının akşamdan sabaha kapanmayacağı açıktır. Asrın felaketini yaşamış, 53 binden fazla canını toprağa vermiş millet olarak böyle konuları konuşmamız gerektiğine inanıyorum. Hangi siyasi görüşe, kökene, meşrebe mensup olursak olalım omuz omuza verip, bu zor günlerin üstesinden gelmemiz gerekir. İktidarın eksiği varsa bunu muhalefet tamamlayacak. Belediyenin yetişemediği yerde merkezi hükümet devreye girecektir.

85 milyon asrın birlikteliğini sergileyerek şehirlerimizi en kısa sürede ayağa kaldıracağız. Bunu başardığımızda hedeflediğimizden de çok kısa sürede depremin izlerini sileceğimizden şüphe duymuyorum. Buradan şu samimi çağrıyı yapmak isterim. Türkiye'deki muhalefeti deprem konusunda polemik yapmak yerine vicdanlı ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.