Erdoğan isim vermeden YRP'yi eleştirdi: Figüranların tek görevi Cumhur İttifakı’nın gücünü zayıflatmak

Erdoğan isim vermeden YRP'yi eleştirdi: Figüranların tek görevi Cumhur İttifakı’nın gücünü zayıflatmak
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve DEM Parti'nin ittifak içinde olduğunu, Yeniden Refah Partisi'nin de isim vermeden Cumhur İttifakı'nın gücünü zayıflatmak için iki partinin değirmenine su taşıdıklarını...
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve DEM Parti'nin ittifak içinde olduğunu, Yeniden Refah Partisi'nin de isim vermeden Cumhur İttifakı'nın gücünü zayıflatmak için iki partinin değirmenine su taşıdıklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da yerel seçimlere sayılı günler kala miting turuna devam etti. Erdoğan, CHP ve DEM Parti'nin ittifak içinde olduğunu, "Bu iki partinin kurduğu sinsi oyuna AK Parti’ye kaybettirmek için katılan başka aktörler de var. Senaryoya asli unsur olarak dahil edilmeyen bu figüranların tek görevi Cumhur İttifakı’nın gücünü zayıflatarak CHP-DEM ittifakının değirmenine su taşımaktadır." şeklinde ifade etti.

AKP’nin Konya’da gerçekleştirdiği seçim mitinginde Erdoğan’dan önce kürsüye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya çıkarak AKP'ye oy istedi.

Erdoğan vatandaşlara, "Ülkemizi siyasi, ekonomik askeri olarak güçlendirirken memleketin tüm potansiyelini kullandık. Dünyada yaşanan her gelişmeyi değerlendirdik. Eski Türkiye ile bugünkü Türkiye arasındaki farkı en iyi Konya’da görmek mümkün. Ülkemizin sanayi ticaret tarım turizm kültür sanat şehri Konya’nın 21 yılda kat ettiği mesafenin şahidi sizlersiniz. Geldiğimiz noktada artık her bakımdan yeni bir seviyeye çıkma, dünyanın en büyük ekonomileri, önde gelen siyasi güçleri arasına girme aşamasındayız. Siyasi ve sosyal etki alanımız da bu kritik sıçrayışı gerçekleştirebilecek durumdayız. Yeter ki güven ve istikrar iklimini devam ettirelim" diye seslendi.

"Geçmişte elimizden kaçırdığımız fırsatların çoğunun gerisinde vesayetin kendine alan açmak için körüklediği zayıf siyasi yönetimlerin yol açtığı boşluk vardır. Bugün de aynı oyunun peşindeler" diyerek muhalefeti hedef alan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Geçen seçimleri hatırlayın birbirlerini yolda görseler selam vermeyecek olanları bir araya getiren işte bu odaktır. Bugün yerel seçimlerin kendine mahsus özelliklerini kullanarak cepheyi biraz daha genişlettiler. CHP yine DEM ile gizli saklı bir iş birliği halinde. Sözde kent uzlaşması adı altında şehirleri ilçeleri belediye meclislerini paylaşıyorlar. Kendi iradesi olmayan DEM yönetimi dışarıdan aldığı emirlere göre hareket ediyor. En çok oyu aldığı illerde bile şehirleri yönetecek değil örgütün emrinden çıkmayacak kukla isimleri aday gösteriyorlar. Yani Kandil’den. CHP ile yaptığı pazarlıkta payına düşen yerlerde ise siyasi tabanı olan değil yine işaret edilen isimleri öne sürdüler. Bu iki partinin kurduğu sinsi oyuna AK Parti’ye kaybettirmek için katılan başka aktörler de var. Senaryoya asli unsur olarak dahil edilmeyen bu figüranların tek görevi Cumhur İttifakı’nın gücünü zayıflatarak CHP-DEM ittifakının değirmenine su taşımaktadır. CHP’nin kifayetsiz muhterisleri yıllardır laiklik, Atatürkçülük gibi belirli kavramların istismarıyla varlıklarını sürdürmeye başarmışlardır. Şimdi aynı anlayışın farklı bir sürümü ile karşı karşıyayız."

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde AKP'den ayrılarak yeni parti kuran ve 6'lı masada yer alan Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'na isim vermeden tepki gösteren Erdoğan, "Partimizden ayrılıp altılı masaya misafir oldular, şimdi parlamentoda bile yerleri yok. Hepsinin de sonu hüsran oldu. Sadece sandıkta değil milletin vicdanında da kaybettiler. Bunların da akıbeti aynı olacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan'ın gündeminde CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği iddia edilen ancak CHP tarafından yalanlanan para sayma görüntüleri de vardı. Erdoğan, "Bu ara ne yapıyor demet demet dolarları avroları topluyorlar paylaşıyorlar. Şunların haline bak ya bunlara bu ülke teslim edilir mi?" dedi.