“Erdoğan, Trump’ı iflasa sürükledi”

“Erdoğan, Trump’ı iflasa sürükledi”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump’la en çok görüşen 2 liderden biri olduğunu açıklayan CNN, “Bazan haftada en az iki kez beyaz sarayı arayan Erdoğan’ın görüşmelerde Trump’ı iflasa sürüklediğini iddia...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump’la en çok görüşen 2 liderden biri olduğunu açıklayan CNN, “Bazan haftada en az iki kez beyaz sarayı arayan Erdoğan’ın görüşmelerde Trump’ı iflasa sürüklediğini iddia etti.

CNN’de yayınlanan Carl Bernstein imzalı araştırma, Beyaz Saray yetkilileri ve istihbarat görevlileriyle belge ve tutanaklara dayandırıldı. Trump’ın liderlerle yaptığı telefon görüşmelerinde Amerikan çıkarlarını tehlikeye attığı savunulurken, Erdoğan’la görüşmelerin içeriğine ve yöntemine geniş yer ayrıldı.

Haberde Erdoğan’ın Trump’a doğrudan ulaşmakta uzmanlaştığı belirtilerek, Washington’daki Türk güvenlik servislerinin Trump’ın ne zaman müsait olacağı konusunda Erdoğan’a bilgi verdiğinin altı çizildi. Erdoğan’ın bir çok kez Trump’ı golf oynarken aradığı, ABD Başkanının da oyunu bırakıp uzun uzun Erdoğan’la telefonda konuştuğu belirtildi.

Bir kaynağın ABD Başkanı'nın özellikle Suriye konusunda Erdoğan'la tartışmaya girecek bilgiye sahip olmadığını söyleyerek, "Erdoğan onu iflasa sürükledi" dediğine yer verildi.

Haberde ayrıca Trump’ın Merkel’in yüzüne “Aptal” dediği; kadın liderleri ‘sadist’ bir şekilde aşağıladığı; Macron’u sıksık azarladığı, Putin’le görüşmelerinde kendisini övmeye çalışırken sürekli taviz verdiği; Erdoğan’la ikili temaslarında ise ulusal güvenlik protokollerini sürekli çiğnediği iddia edildi.