Erdoğan, Zehra Taşkesenlioğlu için ne planlıyor?

Erdoğan, Zehra Taşkesenlioğlu için ne planlıyor?
AKP’nin YSK’ya sunduğu milletvekili aday listesinin dışında kalan isimler arasında yer alan ve Sedat Peker’in ifşaatlarıyla gündeme gelen Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, liste dışı kalmasının asıl nedeni ortaya...

AKP’nin YSK’ya sunduğu milletvekili aday listesinin dışında kalan isimler arasında yer alan ve Sedat Peker’in ifşaatlarıyla gündeme gelen Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, liste dışı kalmasının asıl nedeni ortaya çıktı.

Taşkesenlioğlu’nun üç dönem kuralına takıldığı için listede yer almadığı belirtilse de asıl gerekçenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması durumunda Saray’da görevlendirilmesi ihtimali olduğu iddia edildi.

Edinilen bilgilere, Peker’in ifşaatlarından sonra ismi sık sık gündeme gelen Taşkesenlioğlu’nun yeniden aday gösterilip gösterilmemesi konusu listeler açıklanmadan önce masaya yatırıldı.

Taşkesenlioğlu’nun hem üçüncü döneme takılması hem de isminin rüşvet iddialarıyla gündem gelmesi nedeniyle yeniden aday gösterilmesine özellikle Erdoğan sıcak bakmadı.

Ancak seçimlerin kazanılması durumunda Cumhurbaşkanlığı’nda görevlendirilmesi noktasında bir kararlaşmaya varıldı.

Bu durumu yakın çevresi ile de paylaşan Taşkesenlioğlu’nun seçimler sonrasında Beştepe'de danışman olarak görevlendirilebileceği bilgisini dillendirdiği öğrenildi.

PEKER'İN İDDİALARI

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i, kardeşi olan AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini iddia etmişti. Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu’yu Way Out adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini söyleyen Peker, burada Mine Tozlu'dan 12 milyon lira danışmanlık adı altında “rüşvet” istendiğini öne sürmüş ve belge paylaşmıştı.

Peker’in iddialarında Taşkesenlioğlu’nun eski eşi Ünsal Ban da milyonlarca dolarlık rüşvet iddialarıyla gündeme gelmişti. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Ban, gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Ancak Ban’ın tutuklanma gerekçesi rüşvet iddiası değil, Taşkesenlioğlu’nun videosunu Peker’e göndermek olmuştu.

Ban, bu davadan tahliye olsa da aynı gün farklı bir soruşturma kapsamında yeniden tutuklanmıştı.