Erdoğan’dan fırsatçılara: Ahlaksız namussuz

Erdoğan’dan fırsatçılara: Ahlaksız namussuz
AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada bir kez daha fiyat artışlarından marketleri sorumlu tuttu, “Ağır konuşuyorum kusura bakmayın. Bunlar, bizim gözümüzde...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada bir kez daha fiyat artışlarından marketleri sorumlu tuttu, “Ağır konuşuyorum kusura bakmayın. Bunlar, bizim gözümüzde kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan, haramzadelerdir, ahlaksızlardır, namussuzlardır” dedi.

Erdoğan girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlamalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceklerini söyledi. Erdoğan, “Faiz sebep enflasyon sonuç” teorisiyle başlattığı faiz indirimi temelli ekonomi politikasıyla döviz kurlarını, enflasyonu, cari açığı rekor düzeyde arttı, Türkiye’de yaşayanların önemli bir bölümünün gelir düzeyi açlık sınırına geriledi.

EYT YIL BİTMEDEN
Yılbaşından önce açıklanması beklenen EYT hakkında, “Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz” diyen Erdoğan, “İnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkarmaktır” ifadelerini kullandı.

TÜKENMEYEN VAAT: DOĞALGAZ
Son seçimlerin popüler vaatleri arasında yer alan Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervi bir kez daha ‘müjde’ ile Erdoğan tarafından duyuruldu. Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi’nin, 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfettiğini açıkladı.

DESTEK TORBASINDA BAŞKA NELER VAR?

Erdoğan’ın diğer ekonomik ‘müjdeleri’ de şöyle:

8 bin 507 liralık asgari ücretin 250 lirası işveren tarafından değil devletçe ödenecek.

Ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Asgari ücreti belirlerken, sosyal yardımlar, işletmelere verdiğimiz kredi paketlerinde bu anlayışla hareket ediyoruz. İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da bu anlayışla yapacağız.

Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır.

ENFLASYONDA TEK HANE 2024’E SARKTI
Amacımız 2024’te ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır.

Özel yetenekli öğrencilerimize hizmet veren 379 bilim ve sanat merkezine erişimi kolaylaştırmak için tüm ilçelerimizi kapsayacak şekilde genişleteceğiz.

En fazla enerji tüketen bir okulumuza toplamda 60 megavat kapasiteli çatı üstü güneş enerji sistemi kuracağız.

ANA SINIFINDA DEĞERLER EĞİTİMİ
Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik çalışmaları yoğunlaştıracağız. Değerler eğitimini ana sınıftan itibaren sistemin temel unsurlarından biri haline getireceğiz.

OKULDA 5 MİLYON ÖĞRENCİYE YEMEK
Yetişkinlerin yüzde 25’ini halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerine dahil edeceğiz. Okullarda ücretsiz yemek imkanından yararlanan öğrenci sayımızı 5 milyona çıkartacağız.

Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma 1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti. Yeni keşfimiz ve mevcut rezervin son değerlenmesiyle birlikte Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgazın bugünkü rakamla uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır. İşte onun için 2023 çok önemli.

YÜZDE 300 ARTAN GÜBREYE YÜZDE 5 İNDİRİM
Çiftçilerimizin temel ihtiyaçlarının başında gelen gübre ve karma hayvan yeminde yeni bir adımla en önemli girdiler olan kimyevi gübre ve karma hayvan yemi fiyatlarında hem indirim yapıyor, hem de fiyat sabitlemesi yapıyoruz. Karma yemde yüzde 5’e varan indirim yapılacak. Gübre ve yem fiyatlarını Nisan sonuna kadar sabitliyoruz. Üreticimiz lehine bir gerileme olursa, elbette bunu yansıtacağız.

TARIM KREDİ MARKETE İNDİRİM
Tarım Kredinin bin 520 Kooperatif, 400 mini KOP, 250 KOP bakkal olmak üzere 2 bin 170 hizmet noktasında 600 çeşit ürün en ucuz fiyatla satışa sunulacak. İndirimler, bugün itibariyle başlamıştır.

EV ONARIM DESTEĞİ
Barınma desteğini, prefabrik ev yapımında 150 bin liradan 200 bin liraya, betonarme ev yapımında 200 bin liradan 300 bin liraya çıkarıyoruz. Ev onarımları için verilen destek tutarını da 35 bin ile 100 bin liraya çıkarıyoruz.