Erdoğan'dan 'şarap' imzası: Gümrüksüz içkiler Azerbaycan’dan gelecek

Erdoğan'dan 'şarap' imzası: Gümrüksüz içkiler Azerbaycan’dan gelecek
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan ve yürürlüğe giren karara göre, Azerbaycan’dan sıfır gümrük vergisi ile yılda 1,5 milyon litrelik şarap ve fermente edilmiş alkollü içki ithal edilecek.AKP Genel Başkanı...
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan ve yürürlüğe giren karara göre, Azerbaycan’dan sıfır gümrük vergisi ile yılda 1,5 milyon litrelik şarap ve fermente edilmiş alkollü içki ithal edilecek.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’de kabul edilen ve içki ithaline onay veren kanunu onayladı. Böylece, Azerbaycan’dan sıfır gümrük ile yılda 1,5 milyon litre şarap ve fermente edilmiş alkollü içki ithal edilecek.

TBMM’de kabul edilen ve içki ithaline onay veren kanun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da onaylanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye böylece, Azerbaycan’dan sıfır gümrük ile yılda 1,5 milyon litre şarap ve fermente edilmiş alkollü içki ithal edilecek.

Teklif iktidar oylarıyla kabul edildi

Azerbaycan ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma kanun teklifi haline getirilerek TBMM’ye sunulmuştu. Geçen hafta Meclis’te yapılan görüşmelerde teklif iktidardan gelen 273 oyla kabul edildi. İki ülke arasında bu konuda "Tercihli Ticaret Anlaşması" imzalandı.

10 yıl süre ile geçerli olacak

Türkiye ile Azerbaycan arasında yapılan anlaşma 10 yıl süre ile geçerli olacak. Türkiye Azerbaycan’dan sıfır gümrük vergisi ile şarap, dut, ayva, demir çelik ürünleri ve ambalaj malzemeleri alacak.

Türkiye ise Azerbaycan’a bakır tel, çamaşır makinesi, monitör, video kaydedici cihaz, motorlu taşıt aksamı ve alüminyum gönderecek. Azerbaycan da bu ürünlerden gümrük vergisi almayacak.