“Erdoğan’ın adaylığı konusunda CHP’nin tutumu değişmedi”

“Erdoğan’ın adaylığı konusunda CHP’nin tutumu değişmedi”
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir dönem daha adaylığı konusu tartışılırken CHP’nin Erdoğan’ın adaylığına itiraz etmeme tutumunda değişiklik yok. Partinin stratejisi, Erdoğan’ı sandıkta yenmek.Erdoğan’ın bir...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir dönem daha adaylığı konusu tartışılırken CHP’nin Erdoğan’ın adaylığına itiraz etmeme tutumunda değişiklik yok. Partinin stratejisi, Erdoğan’ı sandıkta yenmek.

Erdoğan’ın bir dönem adaylığı ile ilgili tartışmalar son birkaç yıldır siyasi kulislerde zaman zaman gündeme gelmiş ancak siyasi partiler arasında şimdiye kadar önemli bir gündem maddesi olmamıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hafta sonu 2023 seçimlerinde adaylarının Erdoğan olduğunu belirtmesi ve Erdoğan’ın üçüncü kez aday olamayacağını iddia eden hukukçulara tepki göstermesi tartışmalara yeni bir boyut getirdi.

Kılıçdaroğlu da ilk yaptığı açıklamada, “Erdoğan’ın adaylığı için özel bir tartışma yapmayacağız. Tartışmalar artık geride kalmalı. Aday olmak istiyorsa buyursun gelsin” diyerek, partisinin bu konuya bakışını özetledi.

Ancak Kılıçdaroğlu’nun dün Halk TV’den Fikret Bila’ya yaptığı yeni açıklamalar kulislerde CHP’nin tutumunun değişip değişmediği sorusuna yol açtı. Kılıçdaroğlu, “Eğer seçim normal zamanında yapılırsa Erdoğan üçüncü kez aday olamaz. Benim kastım Meclis’in erken seçim kararı alması halinde Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına bir engel olmadığıdır. Yoksa zamanında seçim yapılırsa aday olmasına Anayasa engeldir” açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu, “Erken seçim olsun ve Erdoğan karşıma çıksın, onu sandıkta göndereyim” dedi.

PARALAR 5'Lİ ÇETEYE GİDİYOR

CHP lideri akşam katıldığı canlı yayında vatandaşın gündemindeki elektrik faturaları hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, "İkili bir dünya var. Bir Saray'ın dünyası var bir de bizim dünyamız var. Saray'da elektrik de var her şey var. Cebinden beş kuruş para çıkmaz. Bir de vatandaşı düşünün. Paralar beşli çeteye gidiyor. Liralaştıracağız diyor, Londra'da ne işin var kardeşim? Türk lirası ile değil, dolar ile borçlanıyorsun" dedi.

İSTEDİKLERİ MAĞDURİYETLERİ SUNMAYACAĞIZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Anayasaya bakıldığında sayın Erdoğan aslında aday olamıyor. Ama biz siyasi tartışmaya girmeyeceğiz. Biz kötü yazılmış bir metin üzerinden tartışmayacağız, çünkü bu siyasi bir mühendisliktir” diye konuştu.

Özel, ‘’Erdoğan’ın aday olması ve onu yenerek siyasi başarıya imza atmak için gün saydıklarını” söyleyerek, ‘’En büyük arzumuz karşımıza en güçlü şekilde çıkmasıdır. Yaratılmaya çalışılan suni tartışma üzerinden onlara istedikleri mağduriyet sunulmayacaktır’’ dedi.

DW Türkçe’nin parti kaynaklarına dayandırdığı habere göre, CHP tutumunu değiştirmeyecek; Erdoğan’ın adaylığını tartışmaya açmayacak.