Erdoğan'ın çıkıştığı ABD Büyükelçisi, AKP'nin iftarına katılmadı

Erdoğan'ın çıkıştığı ABD Büyükelçisi, AKP'nin iftarına katılmadı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezinde düzenlenen "Büyükelçilerle İftar Programı"na katıldı. ERDOĞAN İFTAR PROGRAMINDA KONUŞTUProgramda konuşma yapan Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 6-7...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezinde düzenlenen "Büyükelçilerle İftar Programı"na katıldı.

ERDOĞAN İFTAR PROGRAMINDA KONUŞTU

Programda konuşma yapan Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 6-7 Şubat depremlerinde Türkiye'ye yardım gönderen ülkelere teşekkür etti, "Dost ve kardeş ülkelerin güçlü desteğini yanımızda görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz" dedi. Erdoğan, Ramazan ayının birleştirici yönüne değindi, "Bir dönem elinden tuttuğumuz, yardımına koştuğumuz, yaralarını sarmasına destek verdiğimiz hiçbir dostumuz, bizi yalnız bırakmadı" şeklinde konuştu.

Davete büyükelçiler dışında Arap Devletleri Ligi, D-8 Sekreteryası, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Türk Devletleri Teşkilatı ve AB Delegasyonu temsilcileri de katıldı.

FLAKE, AKP'NİN İFTAR PROGRAMINA KATILMADI

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in iftar programına katılmaması ise dikkat çekti. Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Büyükelçi Flake'e "Biraz kafanı çalıştır" diye seslenmiş, "bundan sonra kapısının büyükelçiye kapalı olduğunu" söylemişti.

AKP, FLAKE'İ DAVET ETMİŞ

Sabah Gazetesi'nden Betül Usta'nın haberine göre Flake, iftara davet edildi ancak farklı bir programı olduğu için iştirak edemedi.

ABD Büyükelçiliği Sözcülüğü, konuya ilişkin açıklamasında şöyle dedi: Büyükelçi Flake, AK Parti tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğine davet edilmekten büyük bir memnuniyet duymuştur. Büyükelçi, önceden planlanmış bir programı nedeniyle etkinliğin düzenleneceği tarihte Ankara dışında bulunacağından üzülerek katılım sağlayamayacaktır. Buna karşın, ABD'nin Türkiye'deki diplomatik misyonu etkinlikte temsil edilecektir.