Erdoğan’ın tepki gösterdiği hakim ve savcı için karar verildi

Erdoğan’ın tepki gösterdiği hakim ve savcı için karar verildi
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) İkinci Dairesi, Tokat’ta Özlem Ağ’ı 23 yerinden bıçaklayan boşanma aşamasındaki eşinin tahliyesini isteyen savcı ile tahliye eden hakimin görev yerlerini değiştirdi.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,...

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) İkinci Dairesi, Tokat’ta Özlem Ağ’ı 23 yerinden bıçaklayan boşanma aşamasındaki eşinin tahliyesini isteyen savcı ile tahliye eden hakimin görev yerlerini değiştirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, boşanma aşamasında olduğu eşini 23 yerinden bıçaklayan Samet Ağ’ın tahliye edilmesiyle ilgili savcı ve hakim hakkında HSK’ye inceleme izni vermişti.

Bunun üzerine HSK İkinci Dairesi, soruşturmaya konu iddialarla ilgili yapılan inceleme kapsamında, soruşturma sonuçlanana kadar hakimin Şırnak Silopi’ye, savcının ise Bitlis Mutki’ye geçici olarak görevlendirilmesine karar verdi.

ERDOĞAN: GEREKENİ SÖYLERİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan da kadın muhtarlara yaptığı konuşmada konuyla ilgili şunları söylemişti:
“Dün MYK toplantım vardı. Tokat’taki Özlem kardeşimizin 23 yerden ahlaksız, adi eşi tarafından bıçaklandığını öğrendim. Ne yaptılar, ne ettiler diye Adalet Bakanlığı’nın sunumu vardı sordum, 3 aydan sonra serbest bırakmışlar. Tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Ben Cumhurbaşkanıysam sen de 23 yerinden bıçaklayan adamı serbest bırakıyorsan ben gerekeni sana söylerim. Bakanıma da söyledim, bunu yakın takibe alacaksın ve beni de bilgilendireceksin, adımı da atacağız.”